CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A GYSEV-RINGA Olaszországban is növelte hírnevét

Szicíliát is bevette a GYSEV-RINGA

ISAB ENERGY PRIOLO (olasz) - GYSEV-RINGA 68:73 (19:20, 17:15, 11:24, 21:14)

Újabb nagyszerű győzelmet aratott a GYSEV-RINGA az Euroliga csatáiban, ezúttal Priolóban. Ezzel a győzelemmel megmaradt a remény a csoport első helyének megszerzésére, ami nagyon fontos lenne a továbbiakra.

A találkozó elején a hazaiak két gyors kosárral kezdtek - emiatt Sterbenz edző mindjárt időt is kért a sorok rendezésére. Eördögh kezdte a soproniak pontgyártását, ekkor még nem gondolta volna senki sem, hogy ez a két pont lesz Eördögh egyetlen kosara a mérkőzés folyamán! Zirkova dobott egy triplát, de Jordan is könnyedén gyűjtötte pontjait. Sajnos, sok hiba csúszott a magyarok játékába, emiatt nem tudtak a félidő végére egy pontnál nagyobb előnyt szerezni. A második negyedben is folytatódott a nem túl magas színvonalú játék és ebben a hazai pálya előnye elég volt ahhoz, hogy - ha minimálissal is -, de a Prioló előnnyel vonulhasson pihenőre.

A harmadik negyedben aztán úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettük volna. A második félidő elején az olaszok öt pontos előnyre tettek szert, de azután Kovácová és Balogh percei következtek. Az addig szorosan őrzött Balogh megrázta magát, és Zirkovával párt alkotva lerohanták Jordanékat. 14:0-s sorozatot értek el, sőt a 29. percben 53:40-re vezettek.

Az utolsó negyedben a hazaiak egy utolsó rohamra indultak. Sikerült is ráijeszteniük a vendégekre. Fokozatosan dolgozták le hátrányukat az ekkor kissé zavarba jövő Baloghék ellen, sőt, az utolsó percben már csak kettő pont volt a soproniak előnye. Ekkor dobott Donkó egy lélektani hármast, ami el is döntötte a találkozó sorsát. Ismét sikerült a bravúr, idegenben győzni a Priolo ellen!

Zirková Sziciliában is vezéregyéniség volt

PRIOLO: Sanchez 7/3, FERAZZOLI 11, Granieri -, VARBANOVA 20, JORDAN 21, Cs: Bonfiglio 4, Maloca 1, Vinci 4, Monticelli -. Cs: Santino Coppa.

GYSEV: ZIRKOVÁ 22/3, BALOGH 11, Eördögh 2, KOVÁCOVÁ 15, VILIPIC 15, Cs: DONKÓ 8/6, Seres -, Dénes -. Edző: Sterbenz László.

A legjobb nyolc között a Magyar Kupában

TISZAÚJVÁROSI PHOENIX KK - SMAFC-ROTO ELZETT 87:89 (18:21, 24:24, 23:28, 22:16)

A mindvégig izgalmas találkozón a harmadik negyed végéig nyolc pontos előnyt sikerült a soproniaknak szerezni. Az utolsó felvonásban azonban a hazaiak Cziczás pontjaival a vezetést is átvették, a SMAFC nem roppant össze, hanem mozgósítva tartalékait sikerült két ponttal megnyerni a találkozót. Ezzel a győzelemmel egymás után harmadszor sikerült a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerülni. Szép eredmény. Gratulálunk!

TISZAÚJVÁROS: CZICZÁS 31/21, RADENKOVICS 27/3, DOHÁNY 19/3, Brunyánszky 2, Kovács 5/3, Cs: Tvordy 3/3, Edző: Szendrey Tibor.

SMAFC: SZLÁVIK J. 26/18, POJBICS 14/9, Vavra 4, MOGYORÓSY 12, RASIC 23, Cs: Kotlik -, Palotai P. 10/6. Edző: Sterbenz Tamás.



Tvordy György

2001. január 18., csütörtök 12:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület