CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Kiütéssel győzött KOKO

KOKO világbajnok!

   Kovács István szombat éjjel odaért, ahova évek óta készülődött: a világbajnoki trónra! Hihetetlen, de tegnap óta elmondhatjuk, Magyarországnak végre valahára van profi boxoló világbajnoka!
  Időrend szerint haladva, először Erdei Zsoltról kell néhány szót ejteni. Olimpiai bronzérmesünk 3. mérkőzését is könnyedén nyerte az ütéseket álló amerikai ellen. A kiütés ezúttal elmaradt, de kiderült, Madár akkor is tud nyerni, ha 4 menetre van szüksége a győzelemhez.
Kovács KOKO István   Már Madár mérkőzésén is fergeteges hangulatot varázsolt a müncheni arénába kilátogató közel 1000 magyar drukker. A nagy összecsapás közeledtével aztán egyre izgatottabbá vált mindenki. Érthető, hiszen nem akármilyen találkozóról, ellenfélről volt szó. A ring másik sarkában ugyanis a Dominikai Köztársaság szülöttje, Antonio "Chelo" Diaz foglalt helyet, aki 21 profi mérkőzéséből 20-at megnyert, és csak egy alkalommal szenvedett vereséget. A dominikai fiú széles mosollyal az arcán, magabiztosan vonult be a kötelek közé. Aztán az "ajtóban" feltűnt KOKO. Ezúttal kicsit változtattak a bevonuló zenéjén. Stílusosan Erkel Bánk Bánjából hangzott fel a "Hazám, hazám" refrénű ária, mely minden jelenlévő és a képernyők előtt ülő magyarnak megdobogtatta a szívét. Majd a megszokott Carmina Burana ütemeire lépett a kötelek közé KOKO.
   A himnuszok elhangzása után kezdetét vette az összecsapás. Diaz hatalmas elánnal vetette magát küzdelembe, de KOKO könnyedén elmozgott ellenfele veszélyes horgai elől. Már ekkor látszott, Diaz jóval képzettebb és veszélyesebb boxoló, mint akikkel KOKO eddig találkozott. Nem is tudta a tőle megszokott stílusát hozni kedvencünk. Ezúttal több belharcra, védekezésre kényszerítette ellenfele. Kevésbé látványos összecsapás, de hatalmas küzdelem folyt a kötelek közt. KOKO kisebb sérülést is beszedett, felrepedt at arcbőre. A dominikai sokat szabálytalankodott, ezért kétszer is intették (tehát pontlevonással sújtották) a találkozó folyamán. A 7-8. menet tájékán Chelo fáradni kezdett, így egyre jobban érvényesült KOKO akarata. A 11. menetben aztán padlóra is küldte Diazt, akire számolni kellett. Zúgott az "Üsd ki, Üsd ki!" rigmus a magyar szurkolók szájából. KOKO eleget téve a kérésnek az utolsó menetben - végleg eldöntve a találkozó kimenetelét - megrendítő erejű ütéssel küldte padlóra Diazt. K.O.! KOVÁCS ISTVÁN VILÁGBAJNOK! Évek óta ezért dolgozott a légiók világát idéző keménységgel. Sok mindenről kellett lemondania, de megérte. Csúcsra jutott. Most már Hamed sem menekülhet előle.



2001. január 29., hétfő 16:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület