CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Már megint a női kosarasok voltak eredményesebbek...

Női kosarasok hazai pályán - győzelmek

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - BSE-ESMA 64:54 (17:11, 19:16, 14:11, 14:16)

Mondhatnánk, hogy a szokásos alacsony színvonalú játszadozással kezdődött a találkozó. Hiba hiba hátán! Még azt sem lehetett mondani, hogy egyik csapat a másik hibáiból élt. A BSE például csak a 6. percben dobta első dupláját. A Postásnál valamivel nagyobb elszántságot lehetett érezni és Fodor hiányát, aki térdsérülés miatt volt kénytelen kihagyni ezt a találkozót. A második negyedben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Sok pontatlanság és talán valamivel jobb védekezés. A vendégek két pontra is megközelítették a soproniakat, de időkérés után sikerült rendezni a sorokat és félidőre kilenc pontos előnyt elérni.

Nagyon kevés pont született a harmadik negyedben, de Mészáros kintről betalált és Hiraková eredményesen küzdött a palánk alatt. Sikerült 12 pontosra növelni Ambruséknak az előnyt. A befejező szakaszban azt reméltük, hogy a győzelem nagyobb arányú lesz, ez azonban a pontatlanságok miatt nem sikerült. Egy ideig még Radnóty és Mészáros révén nőtt a különbség, de Thomasról elfelejtkeztek és a szinesbőrű játékos triplái révén 10 pontosra alakult a Postás győzelmének aránya. A harmadik helyét így is megerősítette a soproni csapat.

Postás: Bajkusa 4, Csákány 8, MÉSZÁROS 14/6, Ambrus 10, HIRAKOVÁ 15, Cs: Radnóty 4, Ördögh -, Englert 9/3, Veres -, Russai -. Edző: Magyar András.

BSE: POP 6, THOMAS 13/9, Hagara 7/3, Nagy 13/3, Papp 6, Cs: Bellovai 2, Németh -, Szélesy 2, Vajda 1, Kalmár-Nagy 4. Edző: Sapszon József.

GYSEV-RINGA - DIÓSGYŐRI KSK 88:56 (17:18, 30:10, 20:13, 21:15)

Szép számú közönség volt kíváncsi az egykor rangadónak számító találkozóra. A GYSEV-et már a találkozó elején ütemes tapssal bíztatta a lelkes közönség. Erre azonban a csapat nem reagált jó teljesítménnyel, mert az eladott labdák tömkelegét produkálták. Donkó járt élen a hibázásban, de Balogh is rossz átadásokkal vétette észre magát. Ez eredményezte, hogy a nem túl erős vendégek vezetést tudtak szerezni a bevezető negyedben. Eördögh pályára kerülésével megváltozott a játék képe, lendületesebb és ponterősebb lett a játék. A második negyedben Zirkováék húsz ponttal dobtak többet Brosovszkyéknál. Ezzel helyreállt a rend, de a mutatott teljesítmény még ekkor sem volt kielégítő. A védekezés gyenge volt, hiszen a diósgyőri Balogh négyszer is szabadon maradt és könnyen szerzett triplákat. Sajnos ezúttal a személyi dobásokba is sok hiba csúszott, ami ha most nem is, de fontosabb soron következő találkozókon kellemetlenül jöhet. Kovácová és Vilipic a tőlük megszokott harciassággal küzdött és Seres is lelkes volt. A vége felé a Diósgyőr kezdett fáradni és a szerzett labdákból könnyű, gyors kosarakat tudtak dobni Seresék. Végül is nagy a különbség a két csapat között, ami egy jobb formában levő GYSEV esetében nagyobb arányú győzelemben is megmutatkozhatott volna.

Vilipic küzd a vendégek gyűrűjében

GYSEV: Donkó -, ZIRKOVÁ 8, Balogh 21, KOVÁCOVÁ 9, VILIPIC 23, Cs: EÖRDÖGH 11/6, SERES 16, Dénes -. Edző: Sterbenz László.

Diósgyőr: Török 13/6, BALOGH G. 14/12, Csávás 2, BROSOVSZKY 9, Vojnics 5, Cs: Sitkei -, Szlimák -, Milovics 6, Andó 4. Edző: Milen Vukicsevics.

Férfi kosarasok idegen pályán - vereségek

MARC-KÖRMEND - SMAFC-ROTO ELZETT 100:64 (26:15, 24:11, 34:22, 16:16)

Sajnos túl nagy a különbség a két csapat között, ami a játék során megmutatkozott. Hiába küzdöttek a soproniak lelkesen, a nagyarányú vereséget nem tudták elkerülni. A magasabb célokra törő Körmend magabiztos és pontos játékot mutatott be, amit a vendégek csak lelkesedéssel tudtak valamelyest ellensúlyozni. Az utolsó negyedben elért döntetlen szépségtapasznak tekinthető.

KÖRMEND: Németh 14/3, Fodor 12, PETERSON 18/3, Mujanivic 12/6, RILEY 18/6, Cs: Grebenár 6, Gráczer 7/3, Zsebe -, Trummer 11/9, Keresztes 2. Edző: Patonai Imre.

SMAFC: Szlávik J. -, Pojbics 10/6, MOGYORÓSY 20, Molnár 10, Rasic 11, Cs: Palotai P. 8, Vavra P. 5, Csátaljay -, Kotlik -, Bausz -. Edző: Sterbenz Tamás.

FALCO KC - SOPRONI ÁSZOK KC 127:97 (33:17, 32:25, 31:30, 33:25)

Az eredmény híven tükrözi a két csapat közti különbséget. A hazaiak könnyedén szerezték pontjaikat, a vendég-védekezés képtelen volt tartani a jól dobó vasiakat. Már az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa, utána már csak játszadozás folyt mindkét oldalon laza védekezéssel. Amelyik csapat 127 pontot kap, annak a védekezését illetően nincs mit magyaráznia. Persze a 97 pontot "begyűjtő" Dzunicsék sem sokat dicsekedhetnek a védekezésükkel. Végül is a közönség szórakozhatott, sok kosarat látott és nem kellett izgulnia a mérkőzés kimenetelét illetően. De továbbra is nyitott kérdés: hogyan tovább Ászok?

FALCO: KÁLMÁN 20, DZUNICS 37/15, Pankár 14/6, Ivanovic 12/6, TARLE 29, Cs: Henrik 6/6, Kolonics 4, Dénes -, Jávorszki 5/3, Molnár -. Edző: Szrecko Szekulovic.

SOPRON: BOSNIC 22/9, JAKABOVICS 16/12, Mérész 10/6, Sajni 9, Stan 14, Cs: Bakonyi 8/6, DURCZEK 14/6, Lakatos 4, Sallay -. Edző: Kmézics Zorán.



Tvordy György

2001. február 05., hétfő 12:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület