CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

"Hegyet hágék, lőtőt lépék"

Kedves és szeretett Zsuzsanna!

Sokszor találkoztunk egy csoport vezetőségi ülésein, és én csak utólag jöttem rá, hogy ki az - sok más szellemi és lelki nagyság között -, aki feleségemnek és nekem a közös asztalnál megterít, és aki a szennyes tányért előlünk fürgén a konyhába viszi. Tiszta volt, és nekem mindig az erdők friss illatát, levegőjét jelentette, amikor megszólalt közös beszélgetéseinkben, mindig át-és átjárva azzal a sugárzó lelkesedéssel az ügyért, melyért csak nagyon kevesen tudnak így, tiszta indulattal fűtve szólni és tenni. Nem tudom, hogy lehet-e az anonym szolgálatot igazán megköszönni. Ha igen, akkor köszönöm a példát, amit elénk állított.
Később, amikor már személyes volt a kapcsolat, nem mertem bevallani, hogy meglovasult a Könyv első kiadásbeli kötete, és én hiába keresem a polcaimon. Sok lehetőségem lett volna pedig dedikáltatni, hiszen itt, Sopronban is több alkalommal volt vendégünk. (Mindig csodálatos dolgokat hozott örök fürkésző szellemével, és mi alig tudtuk méltón megköszönni. Adventi és húsvéti előkészületeinkben még mindig jól emlékszem a csodálatos szolgáló és tényszerű előadásra, melyet sok-ezreknek kellett volna - kellene - hallgatnia.)
Most pedig köszönöm, hogy időt szentelt könyve újra-kiadásának és én annak boldog tulajdonosa lehetek. A Kalligram Kiadó gondozásában (Pozsonyban) jelent meg e harmadik kiadás, Gyovai Bodák Eszter illusztrációival, F. Kováts Piroska szöveggondozásában. Immár 321 imádságot tartalmaz a kötet, az újabb hetven szöveggel együtt.
Ezzel együtt kaptam kézhez a Művészeti s gondolati kiadvány, a Kalligram 2001.évi január-februári kettős számát, ahol sok életrajzi elem és sok fénykép színesíti azt a történetet, melyben a fő kötődési helyet a népi archaikus imádságok foglalják el.
Soha nem volt kétségem afelől, hogy a nagy dolgok valamilyen módon méltó kezekben születnek, vagy élednek újra. Tudom, hogy nem véletlenül került ezekbe a gondos kezekbe ez a különös, ugyanakkor gleccser-patak tisztaságú szöveggyűjtemény. Tudom, hogy Isten akarata volt, hogy Zsuzsanna asszony legyen az, akihez a megmentés emberileg név szerint is kötődjön. A szeretet, mely lényéből árad, a népművészet szivárványán keresztül, mint szövetség került viszonzásra a csodálatos szöveganyagon és annak interpretálóin keresztül.
Isten áldja meg munkájában és adjon még sok-sok derült eget hordozó napot, hogy szolgálatát kitanulhassuk munkásságának tervezett további anyagából!
- DI -



2001. február 09., péntek 19:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület