CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  



Hirdetésmustra Szombathelyről


Történt egyszer, hogy egy K.M. nevű bácskai hölgy - a néhai egységes Jugoszláviában, 1984 táján - szedte a cókmókját és elhagyta a 'zurát. Erre az elhagyott a helyi magyar nyelvű lapban hirdetést tett közzé, melyben - név szerint, betűről betűre kinyomtattatva elhagyója nevét - tudatta minden érdekelttel, hogy az illető nővel a továbbiakban semminemű közösséget nem vállal, azaz: hitelezők, haragosok hozzá ugyan hiába jönnek, ők bizony már nincsenek egy háztartásban!
Azóta is ez a hirdetés viszi nálam a pálmát - pedig volt már nem is egy trónkövetelője az évek folyamán... Úgy vagyok ezzel, mint Cseke László (alias, rendes nevén: Ekecs Géza), a Szabad Európa Rádió Tinédzserparti című zenés műsorának nagy sikerű műsorvezetője, akinek szintén volt egy kedvenc - nem hirdetése, hanem - jeligéje, amit a legszellemesebbnek, a legegyénibbnek érzett: a "Farmotoros giliszta"... Amikor a napokban átnéztem a különböző vasi újságokat (beleértve természetesen az ingyenes hirdetési lapokat is) - Vas Népe, Szuperinfó, Marathon, Savaria Fórum -, úgy döntöttem, gyűjtök össze Önöknek néhányat az itteni hirdetésekből. Mosolyogjunk együtt a tartalom változatosságán és a meglepő fogalmazáson!

Állásba keresnek családgondozót, felszolgálót, cukrász szakmunkást, targoncavezetőt, konyhalányt, látványpékségbe szakképzett eladót, varrónőket és üzletkötőket.

Eladó családi ház, szuterénes ház, akkumulátor, Barkas, hőszigetelt konténer, aknás garázs, nagyszekrénysor, fejőstehén. Még nem is láttam ilyet, most legalább hallani hallottam róla: jó állapotú nyolcszögletű (! - a szerk.) drapp szőnyeg /2x2 m/ eladó. Ajánlanak Burda divatlapokat is, valamint 104-es csípőbőségre irhabundát.

Nem független, középkorú férfi kedves, ápolt barátnőt keres egy titkos, de komoly kapcsolat reményében.

Magyarország legnagyobb gyöngyválasztékát kínálja egy szombathelyi Patchwork-szaküzlet, ahol Valentin-napi ajándékokat is kínálnak nagy választékban.

Oktatási intézmény tudatja, hogy termei bérelhetők 16 órától.

Egy autóvezető iskola is hirdeti magát, "természetesen" rosszul idézve a mondást, azt írva: "a név kötelez". NEM!! A név FÉMJELEZ (nomen est omen) - ez latin bölcsesség. A másik mondás, amivel rendszeresen összekutyulják, így szól: a NEMESSÉG kötelez - s a francia nemesek jelmondata volt. (Olyan ez, mint amikor "nagyon okosan" akar beszélni a megszólaló, s azt mondja - sajnos, rádióban, tévében is nemegyszer halljuk, még sajnálatosabb, hogy komoly poszton, /KOMOLY KERESETÉRT.../ komoly tölgyfaasztalt koptató illető is elpottyantja - 'tolArEns'... Toleráns helyett. A főnév pedig, amiből képződött, a fenti félműveltek szerint: 'tolArEncia' - tolerancia helyett...) Az, természetesen, megbocsátható, hogy az illetőt nem kergették az asztal körül, ha nem tanulta a latint. Az már nem, hogy a magyar mondást sem ismeri: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna"...

Külön csemege a 'Csak Neked' elnevezésű üzenő rovat! A beküldött kis 'pársorosok' szövegéből az derül ki: leginkább a tizenéves fiatalok fóruma ez - de szoktak üzenni idősebbek is valakijüknek, illetve REMÉNYBELI valakijüknek. Négyet emeltem ki most közülök, s ezekkel zárom is kis 'tanulmányomat', melyben bemutattam Önöknek a hirdetésekben testet öltő vasi embert.

Drága, Szép Szerelmesem! Reggel 7-kor már világos van, kulcsvirágok illatoznak, és én nagyon szeretlek.

Egyetlen szőke hercegnőm! Nem jelentkezel, de továbbra is harcolok érted. Nem adom fel! ÁLMAID LOVAGJA

Szombaton fizetett műsoros esten voltam. Amiért nem fizettem, arról sem maradtam le.

Szívem! Február hetedikén férjhez mentem. Szíved


- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. február 10., szombat 16:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület