CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Menj innen! Azaz, az utazásoknak természetjéről…

Olaszország a precíz, pontos, akkurátus emberek rémálma. Én nem sorolom ugyan magam közéjük, vagy legalábbis nem a szó szoros értelmében, de mivel már Einstein apánk is megmondta, hogy minden relatív, belátom, hogy bizonyos körülmények között a világ legszőrszálhasogatóbb mániákusaival versenyezhetnék.
Tegyük fel, hogy Franciaországba akarunk utazni, nem is rossz nemzetközi arányban: 3:1:1, orosz-magyar-német elrendeződésben. Az oroszokat kivételesen otthon hagyjuk, és megpróbálunk intézkedni szállásfoglalás ügyében.
Olasz ismerőseink révén, akik a „szervezkedés bennszülött módra" című nagyszabású játék tapasztalt művelői, szerzünk egy szállodacímet, valamint egy utazási iroda nevét és egy utazási iroda címét. Ekkor még nem tudjuk, hogy az utóbbi kettő nem tartozik egymáshoz…de ez derül ki a leghamarabb. Megjelenvén ugyanis a fentebb említett címen, találunk ugyan egy irodát, csak éppen nem utazásit.
Elküldetünk a város túlsó végébe (vagy még azon is túlra, de oda úgysem megyünk), a konkurrenciához; térképet adnak, helyes címet megint nem. Che disorganizzazione, micsoda szervezetlenség! - mondhatnánk, de persze nincs min meglepődni, itt ez a szokás, ha nem tudják megfogni, behálózni, rabul ejteni a klienseket (pedig van ám gyakorlat!), nehogy már odataláljanak a konkurrenciához…

Mivel mindezek ellenére sem lepődünk meg, másfél órán belül oda is találunk a „mi" irodánkba, s közben nyelvtudásunkat is számottevően fejlesztjük - ez sem semmi, ingyen nyelvórák Olaszországban! Ráadásul minden utcasarkon! Az egyiken, amelyik végcélunk is lenne, aztán kiderül, hogy a cég nem vész el, csak átalakul, továbbá, hogy mi diszpiácse azt jelenti: sajnálom, és ez nem jelent jót...  Az „ismerd meg Z. olasz várost" túra két óra múlva ér véglegesen véget, mikor is a harmadik „irodánk elköltözött/bezárt" tábla után feladjuk.
Feladjuk. Holnap majd elküldjük az oroszokat.

saskia
 
 



2001. február 11., vasárnap 18:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület