CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A kosaras hétvége megint a lányoknak sikerült jobban

Lányok igen - fiúk nem

ZTE-NKK - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 50:106 (9:29, 10:25, 18:29, 13:23)

Egy újabb könnyű állomáson van túl a Postás. A találkozó elején gyorsan kitűnt, hogy ezen az estén csak egy csapat lehet a győztes. A 4. percben már 10:2-re vezettek a vendégek, és ez a különbség csak folyton nőtt. Amikor egy csapatból heten is elérik a 10 pontot, ott biztos sikerre lehet számítani. Ezen a találkozón pedig így történt. Különösen érdekes, hogy Mészáros 15, Ördög 14 pontot dobott, és utóbbi még egy három pontos kosarat is. Ilyen még nem volt. Mészáros is dobott hárompontosat, de ez nála jobban meg szokott történni. A centerek voltak viszonylag halványabbak, de amikor kívülről olyan jól betalál a társaság, akkor nincs szükség a centerek sok dobott pontjára, de a lepattanó-szerzésben így is jól kivették részüket. Bíztató ez a forma a hátralevő találkozókra, ahol komolyabb ellenfelekkel szemben kell helyt állni.

ZALAEGERSZEG: Bedő 6, Németh 8/3, HORVÁTHNÉ 15/9, Surán -, Kitlinszkaja 8, Cs: Hersics 9, Vágvölgyi 4. Edző: Halász István.

POSTÁS: BAJKUSA 14/3, CSÁKÁNY 16, MÉSZÁROS 15/3, Ambrus 6, Hiráková 13, Cs: Fodor 11, Veres 10/3, Radnóty 4, Englert 3/3, Ördög 14/3. Edző: Magyar András.

BSE-ESMA - GYSEV-RINGA 47:71 (11:18, 17:14, 13:20, 6:19)

Két perc alatt 11:2-re elhúzott a soproni csapat, a hazaiaknak a gyors időkérés után sikerült rendezni soraikat. Nem játszott jól a GYSEV, elég sok hiba csúszott a támadásszövésbe - főleg a hazaiak túl kemény védekezése miatt. Így fordulhatott elő, hogy a félidőben csak 4 pont volt Baloghék előnye. A folytatásban aztán Zirková és Balogh nagyobb sebességre kapcsoltak, ezzel fokozatosan nőtt a soproni előny. Sajnos Kovácová és Vilipic nem tudtak a tábla alól az elvárt pontszerzési feladatnak megfelelni, de védekezésben bizonyították hasznosságukat. A csereként beállt Donkó tőle szokatlanul részt vállalt a kosárszerzésben, már jó régen dobott három kosarat egy találkozón. Végül is biztos győzelmet ért el a bajnokságra törő együttes, de a héten ismét az a feladat vár a szakvezetésre, hogy a Pécs elleni találkozóra hozzák ki a lányokból a Priolo elleni formát.

BSE: POP 11, THOMAS 17/6, Hagara 2, Papp 8, Kalmár-Nagy 2, Cs: Nagy 7, Németh -, Szélesy -. Edző: Sapszon József.

GYSEV: ZIRKOVÁ 13/6, BALOGH 23/3, Eördögh 2, Kovácová 8, Vilipic 12, Cs: Donkó 6, Seres 7, Dénes -. Edző: Sterbenz László.

Férfi mérkőzések:

FLEXTRONICS ZTE KK - SMAFC-ROTO ELZETT 76:57 (23:8, 19:11, 24:17, 10:21)

Nagyon rosszul indult a soproniak számára az idegenbeli találkozó, hiszen a 4. percben már 8:0-ra vezetett a hazai csapat. Öt percig nem sikerült a kosárba találni, akcióból csak a 7. percben értek el pontot. Úgy látszott, hogy a ZTE nagyon kiismerte a SMAFC stílusát, és jól felkészült ellene. Pojbicsot és Mogyorósyt szorosan őrizték, ezzel a vendégek méregfogát sikerült kihúzniuk. A félidő után főleg azért vált kiegyenlítetté a találkozó, mert Bodrogiéknál a cseresor jutott szóhoz, különösen az utolsó negyedben, amikor sikerült is Molnáréknak valamit faragni a hátrányból.

ZTE: MAVRENSZKI 16/3, Bodrogi 6/6, Képli -, KÁMÁN 17/3, CSERANICS 15, Cs: Koma 6, MÉSZÁROS 12/6, Vavra A. -, Csaplár-Nagy 2, Gáspár 2, Edző: Nikola Lazics.

SMAFC: SZLÁVIK J. 7/3, Pojbics 4, Kotlik 2, Mogyorósy 5, Molnár 9, Cs: Palotai P. 4, RASIC 11, Csátaljai -, Vavra P. 2, SZLÁVIK B. 13/9. Edző: Sterbenz Tamás.

SOPRONI ÁSZOK KC - ALBACOMP-UPC 64:78 (16:21, 13:19, 23:17, 12:21)

A székesfehérváriak a találkozó elején magukhoz ragadták a vezetést, és nem is engedték át azt a hazaiaknak. Nagy küzdelem folyt a pályán, de a játék minden elemében valamivel jobbak voltak a vendégek. Sajnos, az Ászok játékosai talán a nagy igyekezet következtében sok elemi hibát vétettek, amit Borosék kihasználtak. A palánkok alatt magas játékosaik szerezték a pontokat és a lepattanókat, míg távolról is pontosabbak voltak Bosznicséknál. Feltűnő volt, hogy Sajni a három pontos vonal mögül nem mert vállalni dobást, pedig többször alkalma nyílott rá. A mai 24 mp-es támadási idő alatt igen nagy luxus nem kihasználni az adódó dobóhelyzetet, mert nem valószínű, hogy jobb adódik annál. A félidőre már 11 pontos vendég vezetés alakult ki, ami nem sok jót ígért a második félidőre.

Pedig lett volna alkalom rá, hogy fordítson az Ászok, hiszen a 26. percben 29:26-ot mutatott csak az eredményjelző az Albacomp javára. Sajnos, nem sikerült a fordítás, pedig a harmadik negyedet hat ponttal Stanék nyerték. Sajnos Bosznics a 24. percben! kipontozódott. A helyére beállt Lakatos több jó megmozdulással vétette észre magát, azonban ez sem segített, mert Bukváék a záró negyedben nagyon jól védekeztek, és a soproni zónát átjátszották. Ezzel elmaradt a meglepetés, pedig sokan abban bíztak, hogy a SMAFC sikere után talán az Ászok is meg tudja lepni a tavalyi bajnokot. Nem tudta.

ÁSZOK: Bosznics 9, Mérész 6, Bakonyi -, Sajni 14, STAN 11, Cs: LAKATOS 14/3, Jakabovic 8/6, Durcek 2, Kocsis -, Körtélyesi -. Edző: Kmézics Zorán.

ALBACOMP: BOROS 17/3, McMAHAN 19/9, PARKER 14, Báder 3/3, BUKVA 13, Cs: Góbi 9, Csirke 3, Matus -, Edző: Farkas Sándor.



Tvordy György

2001. február 12., hétfő 15:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület