CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A GYSEV-RINGA emlékezetes csatát nyert meg a Pécs ellen

GYSEV-RINGA BRAVÚR

GYSEV-RINGA - MIZO-PÉCSI VSK 65:58 (13:12, 14:16, 16:10, 22:20)

Lezajlott a 2001-es év első nagy csatája a Sportcentrumban. Nem sok esemény tudná megtölteni a Sportcentrumot ilyen mértékben, mint egy GYSEV-Pécs "örökrangadó". Most mindenhol emberek szorongtak, a két palánk mögötti pótlelátókon, a főlelátók lépcsőin, a fűtőtesteken és a két folyosón is ötös sorokban álltak a jó mérkőzésre és főleg soproni győzelemre vágyók. (az a 150 pécsi most nem számít). A főmérkőzés előtt már 2 órával a közönség nagy része elfoglalta helyét és az előmérkőzésen örömmel látta, hogy az ifjúságiak találkozóján fölényes soproni siker született.

Óriási hangorkán fogadta a pályára lépő sztárokat. A kezdő labdafeldobás után gyorsan kiderült, hogy két nagyon jól felkészült csapat méri össze tudását. Kevés pont esett az első negyedben, a nagyon erőszakos, szoros emberfogás következtében. A 8. percben csak 10:6 volt az eredmény a Pécs javára. Ekkor főleg Balogh szerezte a pontokat, bár Ujvári nagyon szorosan fogta, aminek az is a következménye lett, hogy hamarosan három személyit szedett össze. Érdekes volt látni, hogy Balogh hamar rájött a szokásosnál többet kell mozognia és harciasabban kell küzdenie, ha eredményes akar lenni. A második negyedben sem esett sok kosár, de a Pécs ekkor átvette a kezdeményezést és a 13. percben 20:15-re vezetett. Sajnos ekkor hiányoztak Zirková és Kovácová pontjai. Főleg utóbbi hibázott sokat, míg Zirková nem jutott dobáshoz sem, mert Iványi kiválóan semlegesítette. A félidő előtt már a 18. percben sikerült 26:25-re Eördöghéknek felzárkózni és ez az egy pontos különbség a félidő végére is megmaradt.

A harmadik negyedben is folytatódott a hatalmas küzdelem és a GYSEV a 27. percben 37:34-re vezetett. Nehéz volt a hazaiak helyzete, mert a vendégek nagyon jól szedték a lepattanót főleg Tuvics révén, aki nagyon jól kihasználta magasságát és helyezkedési képességét. A soproni csapatban a csereként beállt Seres és Donkó is ügyesen játszottak és az ő pontjaik révén sikerült a negyed végére öt pontos vezetést szerezni.

A döntő negyedben aztán ha lehet még fokozódott az izgalom. A GYSEV egyre magabiztosabb lett és a zónára áttért Csákékat sikerült átdobni. Ekkor öt hárompontosat szerzett Zirková, Eördögh és Donkó, amire csak eggyel tudott a Pécs Vilutyte révén válaszolni. A büntetőket is jobban dobta a soproni csapat, 84%-kal, míg a Pécs csak 75%-kal. A 39. percben 65:54 volt az eredmény és támadhattak Baloghék. Sajnos nem sikerült kosarat elérni és az ellentámadásnál Iványi hárompontos kísérleténél Zirková személyi hibát követett el és Iványi mind a három büntetőt bedobta. Ezután még Vilutyte dobott egy személyit és így alakult ki a hét pontos hazai győzelem.

Óriási küzdelem folyt a pályán

Nagyszerű mérkőzést láthattak a TV nézők és helyszínen szurkolók. Ezzel a találkozóval megkezdődött a 2001 évi Sopron-Pécs mérkőzés-sorozat, ugyanis március 15-16-án a Sportcentrumban kerül megrendezésre a Magyar Kupa négyes döntője, ahol szintén GYSEV-RINGA-Pécsi VSK döntő várható. A rájátszás döntőjében minden bizonnyal szintén ez a két csapat találkozik, ahol könnyen lehet, hogy öt mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa. Ha mindegyik találkozó hasonló színvonalú lesz, akkor a kosárlabda rajongóinak sok örömben lesz részük.

GYSEV: ZIRKOVÁ 14/6, BALOGH 14, Eördögh 11/3, Kovácová 1, VILIPIC 13, Cs: SERES 4, Donkó 8/6, Edző: Sterbenz László.

PÉCS: IVÁNYI 10, Ujvári 4, CSÁK 16, VILUTYTÉ 14/3, TUVICS 8, Cs: Béres 4, Keller 2, Pretreger -. Edző: Rátgéber László.

A fiuknak megint nem sikerült

ATOMERŐMŰ SE - SOPRONI ÁSZOK KC 92:87 (26:30, 29:13, 20:21, 17:23)

Sajnálatosan alakult az Ászok paksi vendégszereplése. A négy negyedből hármat megnyertek és csak egyet veszítettek el, mégis alulmaradtak a hazaiak ellen. Igaz, hogy abban az egyben 16 ponttal dobtak kevesebbet, mint ellenfelük, de kicsit nagyobb önbizalommal nagy meglepetést okozhattak volna.

Az első játékrészben magabiztosan kezdtek a soproniak és sikerült vezetést szerezniük. Ezután nagyobb sebességre kapcsoltak a paksiak és főleg az idegenlégiósaik révén megnyugtató, 12 pontos előnyt szereztek a félidőre úgy, hogy a félidő utolsó percében két triplát értek el. A 28. percben hat pontra, 67:61-re csökkent a hátrány és a 37. percben csak 2 pont, 82:80 volt a hazaiak előnye. Izgalmasan alakult a végjáték, azonban itt meglátszott az önbizalom hiánya, mert a döntő pillanatokban megremegett a soproniak keze. Így ha minimálisan is, de vereséggel kellett eltávozniuk a Duna partjáról.

Paks: Mészáros 10/6, MADISON 18/6, DAVIS 36, Jurgilas 8, CZIGLER 16, Cs: Érsek 4, Edző: Fodor Péter.

ÁSZOK: BOSZNICS 27/15, Mérész 3, Jakabovics 5/3, Sajni 9, STAN 14, Cs: DURCEK 16/6, Bakonyi 3/3, Lakatos 10, Körtélyesi -. Edző: Kmézics Zorán.

Nagyarányú vereség a Krasznai Csarnokban

SMAFC-ROTO ELZETT - DEBRECENI VADKAKASOK 69:95 (18:22, 9:30, 17:18, 25:25)

A SMAFC rajongók nagy figyelemmel várták a Debrecen elleni találkozót, mivel ez kiesési rangadónak látszott és az is volt. Csak sajnos nem úgy ahogy vártuk, hanem ellenkező előjellel. A mérkőzés előtt még volt egy kis remény a nyolc közé kerülésre, de utána már az valószínűsíthető, hogy a rájátszásban is kevés esély marad az A csoportos tagság megőrzésére. Úgy látszik, hogy a sorozatmérkőzések hatása alatt elfáradt a társaság és nem képes a fontos mérkőzésekre sem koncentrálni. A találkozó során három negyedet elveszítettek és egyet, az utolsót hozták ki döntetlenre, amikor már minden esély elszállt a győzelemre. Amikor Palotai P. és Mogyorósy csak 4-4 pontot ér el, valóban nincs esély a győzelemre.

A Debrecen eddig nagyon botladozott és reálisnak látszott, hogy Sopronban is újabb vereség vár rájuk. Már az első negyedben is vezetést tudtak szerezni, pedig egy felpaprikázott, jó kezdéssel el lehetett volna venni a maradék önbizalmukat. Sajnos inkább Mogyorósyék önbizalma és hite veszett el, így csak követni tudták a mind nagyobb előnyre szert tevő hajdúságiakat. Az utolsó negyedben csak lőttek a csapatok és nem töltöttek, fejvesztett adok-kapok folyt a pályán, ami megcsúfolása volt a kosárlabdának. Azért bízunk benne, hogy lesz még jobb is!

SMAFC: Palotai P. 4, POJBICS 22/6, Vavra P. 5/3, Mogyorósy 4, RASIC 17/3, Cs: Szlávik J. 1, Molnár 6, Szlávik B. 6, Palotai B. -, Kotlik 4, Edző: Sterbenz Tamás.

DEBRECEN: McDANIEL 12, JURICS 25/12, HALM 18/6, RUCKER 24, Csaplár_Nagy A. 10, Cs: Hencsey 3, Boldizsár -, Mészáros -, Tóth 3/3. Edző: Nagy Zoltán.



Tvordy György

2001. február 19., hétfő 15:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület