CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

1. Örömteli siker a Wuppertal ellen

Fél lábbal a nyolc között

GYSEV-RINGA - BTV GOLD-ZACK WUPPERTAL 84:70 (26:15, 22:17, 23:19, 13:19)

Mintegy 1800 néző előtt kezdődött az Euroliga legjobb nyolc csapata közé kerülésért vívott páros mérkőzés első etapja. A két győzelemig tartó összecsapáson a győzelmi arányok nem számítanak, elég két egypontos győzelem és közben lehet egy negyven pontos vereség is…

Na de erről szó sincs, hiszen magabiztosan győzött ezen az első találkozón a GYSEV-RINGA. Bár az első kosarat a vendégek dobták, de azután gyors és pontos játékkal hamarosan 13:2-re elhúzott a soproni társaság. Ez az alaphangulat el is döntötte a találkozó sorsát, innen csak a győzelem aránya volt a kérdés. Külön párharcokat lehetett élvezni, Balogh-Brondello és Vilipic-Askamp között. Balogh ragyogóan játszott, minden helyzetből veszélyes volt. Brondello tehetetlen volt vele szemben. Vilipic védekezésben jól tartotta Askampot - némi Kovácová segítséggel -, de támadásban nem tudta hozni korábbi önmagát. Még a legbiztosabb ziccer helyzeteit is elhibázta és a személyi vonalról is bizonytalan volt. A félidőre 16 pontos különbség lett és ez a továbbiakra nem ígért sok izgalmat.

Úgy látszott, hogy a lányok is így gondolták, mert a második félidő szervezettebb wuppertali játékot hozott és sikerült 9 pontra felzárkózniuk. Ekkor Askamp és Brondello is kosarakat dobott és sajnos Balogh Judit feje egy véletlen összefejelésben felrepedt és innentől fogva már nem is játszhatott. Ennek ellenére Eördöghék átvették az irányítást és Seres, valamint Dénes ügyes játékával ismét tekintélyes előnyt értek el. Külön szerencse volt, amikor az ukrán Firszova a pályára került, mert hihetetlen darabosságával és lassúságával nagy segítségére volt a soproniaknak. Sajnos a pályán 16 percet töltő Donkó teljesen kivonta magát a kosárszerzés lehetőségéből is, így megkönnyítette az ellenfél dolgát. A záró részben a soproni győzelem már biztos volt és hiába támadtak le, vagy zónáztak a németek, már nem volt esélyük a fiatalokat is pályára küldő GYSEV-vel szemben. Folytatás csütörtökön este fél nyolctól. Aki követni szeretné az eseményeket, az az interneten a www.gysevringa.com-on megteheti.

GYSEV: ZIRKOVÁ 13/3, BALOGH 22/6, EÖRDÖGH 14/6, Kovácová 11, Vilipic 7, Cs: SERES 14, Dénes 3, Donkó -, Csontos -, Dali -. EdzQĺ Sterbenz László.

WUPPERTAL: Brondello 9/3, Lesdema 4, Harrower 6/6, VON SALDERN 17, Askamp 10, Cs: Comtese 2, Firszova 2, KRETSCHMANN 12, Kehrenberg 8, EdzQĺ Olaf Lange.

MAGYAR KUPA LEGJOBB NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT

SMAFC-ROTO ELZETT - MARC-KÖRMEND 71:96 (25:24, 7:23, 14:22, 25:27)

A Magyar Kupa legjobb négy közé jutásért lejátszott első mérkőzésen a papírforma érvényesült. Mogyorósy sérülés miatt nem tudott játszani, így még inkább csökkentek a hazaiak esélyei. Az első negyedben még tartották magukat Molnárék, de utána kidomborodott a nagyobb játéktudás. A Körmend fiataljai lendületesen és ponterősen játszottak még úgy is, hogy a szünet után idegenlégiósaik nem is léptek pályára. Nem is volt várható, hogy a nehéz időszakát élő SMAFC le tudja győzni a bajnokságra is esélyes körmendieket. A visszavágó Körmenden csak formaság lesz.

SMAFC: Palotai P. 11/3, Szlávik J. 5/3, Pojbics 9, MOLNÁR 11, RASIC 15, Cs: Kotlik 1, Bausz 3/3, VAVRA P. 10/6, Csátaljay 3, Gerebecz 3/3, Edző: Sterbenz Tamás.

KÖRMEND: FODOR 21/6, Peterson 8, TRUMMER 11/9, Mujanovics 5/3, RILEY 10, Cs: Németh 4, Gráczer 12, Keresztes 8, GREBENÁR 17. Edző: Patonay Imre.



Tvordy György

2001. március 02., péntek 14:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület