CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  



Mozi volt - net van... Emberek! Hétvége!


Ahogyan a címből is - igyekezetem szerint - kitűnik, két témáról olvashatnak a következőkben, kedves Olvasóim. Tavalyi mozistatisztikánkról - nekünk, magyaroknak, illetve közelítésben: soproniaknak és szombathelyieknek -, valamint a március első hétvégéjén adódó igen kedvező lehetőségekről, melyek a net-tel kapcsolatosak. (Nem telefonszolgáltatók akciójáról fogok szólni, ígérem, bár - lehet, hogy nekik is közük van a dologhoz... Ez azonban nem a reklám helye itt.)

____ 7, 7 milliárdot mozizott el tavaly Magyarországon a lakosság

Nemrég ismertették a városi mozik 2000. éves mérlegét.
A multiplex mozik vezetnek - viszont... a szombathelyi Savaria mozi "rávert" egy multiplexre... az pedig Sopronban található... Hagyományos mozik kategóriájában a Savaria a 2. helyezett - egy szegedi előzi meg csupán, míg mindenféle mozit összevéve - multiplex és hagyományos - országosan a 11. helyet foglalja el a maga 162 ezer nézőjével és 62 millió 181 forintos (bruttó) jegybevételével.

____ Neten az első hétvégén

Március első hétvégéjén zajlik a világméretű rendezvénysorozat, az Internet Fiesta. A program a könyvtárakra épül. Magyaroroszág most második alkalommal kapcsolódik a kultúra e nagy kalandjába.
Szombathelyen a megyei könyvtár alkalmi programokkal, bemutatókkal várja olvasóit március 2-án, pénteken. A kezdő tájékozódni vágyók a könyvtárosok segítségével kezdhetik meg bátortalan "tipegésüket" az interneten. "Könyvtárak falak nélkül" - e foglalkozás résztvevtői az interneten elérhető könyvvilágban (könyvtárak, katalógusok, könyvesboltok) pillanthatnak be. A művészetek kedvelői virtuális múzeumokba, képtárakba látogathatnak el. Rengeteg egyéb téma is kínálkozik: kert, egészség, főzés, politika, film stb. A Gyermekkönyvtárban pl. a magyar oldalak mellett Harry Potter varázslóiskolája is várja a gyermekeket.

Amint régebben hírül adtam, a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár megújul - épp a napokban láttam, hogy már körül is vették lábakon álló paravánkerítéssel -, s most ideiglenes (szükségképpen szűkösebb) helyen munkálkodik értünk a könyvtár szimpatikus gárdája. Nem kis vállalás tehát, hogy mindezen nehézségek ellenére mégis, idén is, bekapcsolódnak a Fiestába. Részt vesznek, persze, Vas megye városi könyvtárai is: március 2-án, 3-án ingyenes internethasználatot biztosít a csepregi, kőszegi, sárvári és vasvári könyvtár. Celldömölkön szombaton (március 3.) délután szakemberek is segítik a tájékozódást.

Jó szórakozást mindazoknak, akiknek alkalmuk van elmenni!

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. március 02., péntek 23:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület