CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A férfiak szerdán is kínlódtak

Férfi kosárlabda NBI: hétközi forduló

SMAFC-ROTO ELZETT - ATOMERŐMŰ SE 75:107 (25:35, 21:30, 14:21, 15:21)

Molnár, Mogyorósy, Palotai P. nélkül volt kénytelen kiállni az egyetemista csapat, akik sérülés miatt ültek civil ruhában a cserepadon. Talán joggal fogjuk rá, hogy emiatt teljesen esélytelen voltak Pojbicsék és ezt a kevés néző is érezhette. A legelején néhány percig sikerült közel maradni a jó nevű játékosokból álló Paksiakhoz, 5. perc 14:16, de utána tetszés szerint növelték előnyüket. A magas játékosok ellen a többször alkalmazott zóna védekezés célszerűnek látszott mindaddig, amíg be nem találtak a 6,25 m-es vonal mögül. Érsek találta meg először a sikeres dobások receptjét és onnan már társai is sikeresen próbálkoztak. Sajnos a tartalékos soproni csapatnak csak felvillanásai voltak és ez kevés volt a tisztes helytálláshoz.

SMAFC: Pojbics 9, SZLÁVIK J. 15/9, VAVRA 18/3, Kotlik 7, Rasic 14, Cs: Szlávik B. 4, Bausz 2, Csátaljai 3/3, Gerebecz -, Palotai B. 3/3. Edző: Sterbenz Tamás.

ATOMERŐMŰ: MÉSZÁROS 13/6, Rajkó 10/6, DAVIS 25/3, JURGILAS 19, Czigler 11, Cs: ÉRSEK 15/9, Fodor 9/3, Molnár 2, Somodi -. Edző: Fodor Péter.

SOPRONI ÁSZOK KC - BUDAPESTI HONVÉD 82:78 (19:22, 15:21, 24:17, 24:18)

Az első két negyedről soproni szemmel nem is érdemes szót vesztegetni, valami hihetetlenül csapnivaló játékot produkált az Ászok. Hazai pályán egy félidő alatt kilenc pontos hátrányba kerülni attól az egyetlen fővárosi csapattól, aki eddig mindössze három győzelmet ért el, önmagában sokat eláruló tény. A Honvédban játszott egy kb. 170 cm-es fekete játékos, Hamilton, aki gyorsaságával teljesen szétzilálta Bosznicsékat. Ponterős volt távolról és betörésekből és olyan pazar labdákkal látta el társait, hogy azokat könnyű volt értékesíteni. A harmadik negyedben aztán megkezdődött egy kétségbeesett felzárkózás. Még ekkor is sok elemi hiba csúszott Stanék játékába, de ekkor a vendégek is többet hibáztak. Így sikerült a harmadik negyed végére két pontra felzárkózni. A gyér számú közönség nem tudott izgalomba kerülni a látottaktól, pedig egy lelkes szurkolás talán segített volna a csapaton. Hiába, a soproni közönség igényesebb annál, mint hogy csapnivaló produkció láttán is lelkesedni tudjon.

A negyedik negyed sem volt egyértelműen Bosznicséké, hiszen a 33. percben még 67:62-es vendég előnyt mutatott az eredményjelző. Lakatos került a pályára, aki lendületet vitt a csapat játékába és egy jó sorozattal sikerült 12 pontos előnyhöz jutni. Azonban ekkor már a labdatartásra rendezkedett be az Ászok, aminek persze az lett a következménye, hogy felzárkózott a Honvéd. Már csak két pont volt az előny, amikor Sajni dobott egy ziccert és végre felsóhajthattunk, hogy megvan ez a bennmaradás szempontjából igen fontos mérkőzés.

ÁSZOK: BOSZNICS 26/3, Jakabovic 10/3, Mérész 9, SAJNI 20/3, Stan 3, Cs: Bakonyi -, LAKATOS 6/3, Durcek 8/3, Edző: Kmézics Zorán.

HONVÉD: HAMILTON 23/6, Nagy 9/3, VUKICSEVICS 17/6, Borszéki 12, ODOM 17/3, Cs: Szokolik -. Edző: Farkas Attila.



Tvordy György

2001. március 08., csütörtök 13:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület