CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Búcsú az Euroligától

A franciák jobbak voltak

GYSEV-RINGA - USV ORCHIES 68:85 (18:17, 22:22, 14?24, 14:22)

Nagy taktikai csatát hozott már az első negyed is. A GYSEV zónáját eleinte nem tudták átdobni, 6:0 vezetésnek örülhetett a mintegy 2000 fős szurkolósereg. Azonban rövidesen Sziljanova és Alvaro betaláltak a 6,25m-es vonal mögül. Baloghot nagyszerűen semlegesítették, és Eördögh hozta a pontokat. Így is csak egy pontos előny alakult ki a 10. perc végére.

A folytatásban kiderült, hogy a franciák szoros védekezése nem ízlik Baloghéknak, és a center poszton jelentős volt a vendég fölény. Zirková lendülete, pontjai éltették a soproniakat, de a sok elügyetlenkedett labdából az USVO ügyes kosarakat szerzett. A félidőre szerény egy pontos GYSEV-előny maradt.

A második félidő elején aztán eldöntötte a mérkőzést a maga javára a kiváló francia csapat. Sziljanova és Alvaro tripláival jelentős előnyt értek el, amire Vilipicék nem tudtak válaszolni. Nem most tűnt fel először, hogy a palánkok alatt gyenge és határozatlan Vilipic, így jelentős hátrányt okoz csapatának azzal, hogy elügyetlenkedi a biztosnak látszó helyzeteket, valamint nehéz játékba hozni. Gyengébb képességű csapatok és centereik ellen eredményesen játszik, de hasonló magasságú és iskolázott centerek ellen rendre tehetetlen. Nem így Wauters, aki nagyon eredményes volt a palánk alól.

Az utolsó játékrészre már 9 pontos volt Baloghék hátránya és bizony erővel és hittel sem rendelkeztek az eredmény megfordításához. Már csak egy sikeres hárompontos sorozatban lehetett bízni, persze kevés esély volt annak elérésére. A dobások sajnos célt tévesztettek, a franciák pedig okosan és céltudatosan kosárlabdáztak; növelték is előnyüket. A jó védekezés megoldhatatlan feladat elé állította a GYSEV-et. Kiderült, hogy erre még nincsenek felkészülve. Bánatra semmi ok, szép volt a legjobb nyolc közé kerülés Európában! Most teljes erővel lehet koncentrálni a bajnokság befejező, igen fontos szakaszára.

GYSEV: ZIRKOVÁ 18/9, Balogh 12, EÖRDÖGH 13/3, Kovácová 9, Vilipic 9, Cs: Seres 4, Dénes 3/3, Donkó -. Edző: Sterbenz László.

ORCHIES: ALVARO 13/9, SZILJANOVA 12/12, Sauret 8, WAUTERS 26, Fijalkowski 5, Cs: MIRKOVICS 13, Le Dréan 8, Martin -. Edző: Laurent Buffard.



Tvordy György

2001. március 23., péntek 10:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület