CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin 2001. Március 27. kedd

Sopron város közgyűlése ülést tart csütörtökön fél kilenctől a városháza nagy üléstermében. A képviselők beszámolót hallgatnak meg a Pro Kultúra Kht. tavalyi munkájáról és ezévi üzleti tervéről, a Gyermek és Ifjúsági Központ működéséről, a Városüzemeltetési Kft-ről és a Fürdőüzemeltető Kft munkájáról. A képviselők, többek között, előterjesztést vitatnak meg a helyi autóbuszjáratok viteldíjainak megállapításáról.

A Fiatalokkal Európáért Alapítvány keddenként 15.00 órától európai uniós képzést indít a MTESZ székházban. Az előadások főbb témái: a csatlakozás várható eredményei, Európa helye a világban, és a fiatalok lehetőségei.

A soproni önkormányzat 1,3 millió forintot nyert az Ifjúsági és Sportminisztérium drogellenes pályázatán. A pénzt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum létrehozására és működtetésére fordíthatja Sopron városa.

A Soproni Városüzemeltetési Kft folytatja lomtalanítási akcióját. Ma a Deák téren és a Róth Gyula utcában helyeznek ki konténereket. Holnap a Móricz Zsigmond, István bíró, Pócsi, Híd és Árpád utcában helyezik el a konténereket.

A Magyar Vöröskereszt Szervezete véradásra várja Fertőd lakóit ma 13.00 és 18.00 óra között az általános iskola épületében.

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester holnapig szabadságon van. Helyettesítését ez idő alatt dr. Tengerdi Antal alpolgármester látja el.

A Soproni Polgárőr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfőn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

A Kisalföld híreiből tallóztunk:

Milliók fejlesztésre

A fél évtizeddel ezelõtt alapított Internet Sopron Egyesület (ISE) nem kis célt tûzött ki annak idején: a város informatikai kultúrájának emelését, ezzel együtt korunk szenzációs vívmánya, az internet és elektronikus levelezés népszerûsítését. Az egyesületnek köszönhetõ Sopron Város hasznos és közérdekû információkkal teli internetes honlapjának ingyenes elérési lehetõsége is. A napokban vált ismertté, hogy az egyesület a decemberben meghirdetett országos távközlési és informatikai pályázaton több mint 6 millió fortintot nyert, és így elhárultak az akadályok a technikai fejlesztés elõl. Tóth Szabolcs, az ISE elnöke elmondta, hogy a pályázati pénzbõl mindenekelõtt az eddiginél nagyobb teljesítményû gépre cserélik le a városi szervert. Ez a beruházás már magában is kétmillió forintos költséget jelent. Emellett új munkaállomásokat hoznak létre, s olyan új rendszereket telepítenek, amelyek alapvetõen hatékonyabbá teszik az egyesületnél zajló informatikai munkát. - Az egyesületi élet és közhasznú tevékenységünk korábbi színtere, a Mûvelõdési Ház átalakítása miatt új helyre, az Új utca 3. sz alá költözött. Egyelõre munkanapokon tartunk nyitva 11-tõl 19-ig, tervezzük, hogy nyáron hétvégenként is a helybéliek és a városunkba látogatók rendelkezésére állunk.
G.M.


Együtt a drog ellen
Sikeres pályázat teszi lehetõvé, hogy Sopronban hamarosan megalakuljon a Kábítószerügyi Egyeztetõ Fórum (KEF), amely a nemrég jóváhagyott drogstratégia végrahajtó apparátusa lesz. A KEF a drogkérdés elméleti és cselekvési kérdéseiben jártas szakemberekbõl, az oktatás, a hivatali tevékenység, a segítõ szakmák, a sport, a kultúra, a szabadidõ és a média egyes szakértõibõl verbuválódik. Legfontosabb feladatai közé tartozik majd a drogprevenciós tevékenységet végzõk szakmai kontrolljának megszervezése és az egyes cselekvési színterek tevékenységének összehangolása.
N.M.

Szózatbemutató

Rendkívüli Vasárnapi Muzsikára hívták meg a szervezõk múlt vasárnap a soproni közönséget a Pannonia-Med Hotel Európa-termébe. Bartók Béla születésének 120. évfordulója tiszteletére Halmos Erika és Rétfalviné Süle Nóra adott kétzongorás hangversenyt. Majd Nyakas Szilárd tolmácsolásában hangzott el Vörösmarty Mihály Szózat címû verse. Ez után a Fidelissima férfikar elõadásában felcsendült a Szózat. Aktualitását az jelentette, hogy a Szilágyi házaspár egy árverésen elnyerte a Szózat elsõ kiadású kottáját, amelyet ezúttal az Európa teremben kiállítottak. A becses kultúrtörténeti nyomtatvány végleges helye a szálló halljában egy kivilágított vitrinben lesz.

A Nyugati Kapu híreiből:

Siker a Kisfaludy Napokon

Harminchét iskolából hatszáztizenhét tanuló vett részt Gyõrött március 17-18-án a mûvészeti fesztiválon. A 38. Kisfaludy Napokon ezúttal is jól szerepeltek a soproni középiskolások - adja hírül a Nyugati Kapu soproni hetilap. A honismereti pályázaton arany oklevelet kaptak: Árvai Nikolett, Horváth Csilla, Mezei István, Simon Valér, Valentyik István - a Berzsenyi Dániel Líceum tanulói; a Fáy Szakközépiskolából Böcskei Balázs, Horváth Attila és Tóth Zsolt ugyancsak aranyat. Szintén arany fokozatot ért el a diákírók, költõk, mûfordítók közül Rieckmann Tadeusz, Tóth Réka, a képzõmûvészeknél Andrássy Eszter (Berzsenyi Gimnázium), a pop-rock-dzsessz kategóriában az Amce együttes (Vas'Villa), Németh Alexandra (Eötvös Gimnázium) és a Fischdream együttes (Berzsenyi Gimnázium). A szólóhangszer, szólóének kategóriában arany fokozatot kaptak: Váradi Oszkár, Lukácsi György, Németh Judit (Berzsenyi Gimnázium), Németh Gabriella, Kocsis Zoltán, Tóth Anita (Széchenyi Gimnázium), és a berzsenyisekbõl álló Harang együttes; az énekkarok közül a Líceum énekkara, Németh Judit, Tóth Judit, a vers- és prózamondók közül Mátrai Andrea és Tompa Ádám, a Berzsenyi Gimnázium tanulói. Az iskolák összesített pontversenyében a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium lett az elsõ, a Vas- és Villamosipari Szakképzõ Iskola és Gimnázium a negyedik.



2001. március 27., kedd 16:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület