CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kis emlékeztető feledékenyeknek szerencsejátékból

Nyertem!


Az emlékeztető nem arról akar szólni, amit úgyis mindenki tud, aki lottózik, hogy mostanság már 130,- (hol javuló, hol romló) magyar forintba kerül egy hetilottó megjátszása; a cím, hogy nyertem, meg nem arról, hogy immáron úszom az érmékben (vagy húszezresekben), mint a Kacsamesék című Disney-rajzilmsorozat Dagobert bácsija. Azonban: mégis nyertem! És, talán, némi hasznot Önöknek is hajtok kis íráskámmal - merthogy e szándékkal teszem most közzé.

Jeges hideg szél fúj a városban - Szombathely - március 28-án, szerdán, amikor immáron egy hete benne járunk a tavaszban. (Ha netán másról nem lenne erről tudomásunk, hát az előre állított órák egyértelműen tiktakkolják.) Nemcsak a szél jegesen hideg, hanem a levegő is. Mozdulatlan "ájer" mellett is belénk állna a hideg, hát még így.

Reggel, otthonról elindulván, ajánlott feladóvevényt vettem ki a dossziéból, s kezembe akadt egy tavaly decemberi lottószelvény. Biztosan akkor kértem az ajánlott papírokat, hogy legyen itthon tartalékban, s arra gondoltam, jó helyen van velük együtt a lottóm is... Csak sejtem, hogy így lehetett, mert emlékezni már nem emlékszem rá. Az viszont tény, hogy befizetvén a hetilottót, hol ide, hol oda rakom el, "jó helyre", levelek, csekkek közé, mert nem tudom, hány gutaütés kapna el mindjárt sorozatban, ha teszem azt, elhagynám, de nyernék azon a héten... Biztosan Önök is emlékeznek azon alföldi fiatal házaspár esetére, valamikor a nyolcvanas évek elejéről - az időt már nem tudom visszaidézni pontosan -, akik telitalálatot értek el a lottón, de előzőleg a fiatalember elhagyta az autóbuszon a kistáskáját, amiben a szelvény volt; s ha a becsületes autóbusz-vezető netán nem "érintetlenül" szolgáltatja vissza az elhagyott holmit, mint ahogyan tette, hanem előzőleg például galád módon eltulajdonítja a "fogadónál marad"-ot... Szóval, száz szónak is egy a vége, amint elintézem a lottó-befizetést, hazaérvén igyekszem minél hamarabb kitenni a nap, mint nap magamnál hordott holmiból a lottószelvényt - biztos, ami biztos. Sebaj, most előkerült a papírka, úgyis van intéznivalóm a totózó közelében, beviszem, megnézetem - gondoltam. Arra, persze, nemigen számítottam, hogy valami horribilis összegű nyereményről kaphatok hírt, de kis találat is érték, különösen így hónap végén... Félelmem is keletkezett, igen halovány volt a nyomtatás: mi lesz, ha nem tudja a gép értékelni.

Nem is tudta. Azonban nem a fakult fekete szín bizonyult akadálynak - hanem az időn túliság! Egy hete lejárt... A sárga egyenblúzos, zöld lóherés jelvényű hölgy azért kikereste. Nem nyert.

Dehogynem!! Még mennyire nyertem! Egy fontos információt: HÁROM HÓNAP a türelmi idő, utána elvész a pénzecském (mely információ, lehet, hogy egyszer már sikeresen elérte a tudatomat, de annál sikeresebben ki is száguldott belőle... bennem valahogy egy év derengett ezzel kapcsolatban...) - s egy még fontosabb tanulságot; az rendben van, hogy nem hordom magamnál a szelvényt, DE(!) szépen, precíz ember módjára EGY HELYEN TARTSAM legalább!

Ugye, nem untattam Önöket túlságosan? Ugye, valakinek szolgált tanulsággal az én tanulságom? Ebben a reményben kívánok további türelmes fagyoskodást:

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. március 28., szerda 21:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület