CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Száguldó Cirkusz  

Coulthard ma 30 éves

Az arrowsos Jos Verstappen tizenöt-, a mclarenes Mika Häkkinen ötezer dolláros büntetést kapott a vasárnapi Brazil Nagydíjat követően. Häkkinent azért marasztalták el, mert sikertelen rajtját követően kivette a kormányt, és kiszállt autójából, ezzel megnehezítette a pályamunkások dolgát. A holland versenyző hátulról nekiment az őt leköröző kolumbiai Juan Montoyának.
 

"Születésnapját ünneplő húgom azt kérte, hogy jó eredménnyel lepjem meg. Ez a győzelem a lehető legszebb ajándék. Nagyon boldog vagyok. Az eddigi futamokon Michael nagyon jól versenyzett, most mi is előreléptünk. Végre igazán kemény harc kezdődik" (David Coulthard)

- Természetesen nagyon csalódott vagyok - mondta a karambolról Montoya. - Sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz életem egyik legszebb napja, de végül az egész egy rémálommá vált. Nem tudom, pontosan mi is történt, de azt hiszem, Verstappen túlságosan későn fékezett, és belém jött. Az autó nagyon gyors volt, és az egész hétvége során kiválóan működött. A Williams, a BMW és a Michelin ragyogó munkát végzett.

- Montoya azért tudott megelőzni, mert autójának nagyobb volt a végsebessége - mondta Michael Schumacher. - Az egyenes végén későn fékezett, egy kicsit talán nekem is jött, de ez még belefér. Amikor kiesett, és Coulthard elém került, arra vártam, hogy essen az eső. Úgy éreztem, ez lenne számomra a legjobb. Az autó azonban nem volt igazán tökéletes, emiatt történhetett meg, hogy többször is kicsúsztam. Egyébként David akkor előzött meg, amikor az egyik Minardi mögé értünk, s ő belül volt, én pedig kívül. Azt hiszem, később mindenképpen elém került volna. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de szerencsére még így is én vezetek a pontversenyben.

"David és szerelői nagyszerűen alkalmazkodtak a megváltozott időjárási körülményekhez. Ezzel a sikerrel ismét nyílt lett a világbajnokság. Ami Mikát illeti: sajnos a rajtrács messze volt a bokszunktól, így munkatársaim nem tudtak odajutni, hogy újraindítsák az autót." (Ron Dennis)

A kedden 30 éves Coulthard egy 30x30 cm-es skóciai földterületet kapott születésnapjára a csapattól.



Éger István

2001. április 03., kedd 15:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület