CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Ismét indul a Gyermekvilág® 2001 tehetségkutató verseny.

A Dr. Martonyi János és Deutsch Tamás miniszterek fővédnökségével nagy sikerrel megrendezett Divat-design Világfesztiválhoz kapcsolódó V. Gyermekvilág® országos tehetségkutató verseny döntőjét az ország 6 városában (Miskolc, Szeged, Győr, Székesfehérvár, Gyöngyös, Budapest) megrendezett elődöntők előzték meg. A versenyre színpadi tehetségek (ének, zene, tánc, modell, próza stb.) és rajztehetségek nevezhettek 3-17 éves korig. A döntőbe jutott gyerekek közül a legtehetségesebb 40 került kiválasztásra a nyári második felkészítő táborra, ahol egyórás műsoros show-val készülhettek fel neves művészek, mint Rák Kati, Sasvári Sándor énekes-színészek, Spala Korinna táncművész, Hevesi Tamás énekes, Jáger Margit és Wimmer Éva iparművészek segítségével. E műsorral léptek fel a gálán. A fellépő gyerekek mindegyike ajándékcsomagot vihetett haza.

A döntőbe korcsoportonként 3 helyezett értékes díjakat, ajándékokat, és sokan az önkormányzatoktól ajándékcsomagokat nyertek.

Az előző évhez hasonlóan jó néhány különdíjas gyerek készülhet fel a 2001. évi fellépésekre, akik közül az 5 kiválasztott ismét komoly külföldi fellépéssel egybekötött nyaralást nyert.

Egyben szeretnénk röviden beszámolni az előző évi fődíjasok jutalomútjáról:

Nyáron 5 fő nyolcnapos olaszországi, fellépéssel egybekötött nyaralást nyert. (Babinyecz Tímea szegedi jazz-balettos, Simkó Bea budaörsi balettos, Deme Kornél miskolci néptáncos, Krotos Szilvia és Tarjányi Ákos budapesti sztepp-páros) Meglátogatták Urbinó gyönyörű reneszánsz városát, a firenzei Pitti Bimbó kiállítást, és a tengerparti nyaralás mellett egy alkalommal ott léphettek fel, ahol már többek között Madonna is szerepelt. A nagysikerű fellépés után a gyerekek meghívást nyertek a Cattolica-i vízi-vidámparkba. Ahogy az a képen is látható, a híres Aquafan-ban egész napos szórakozással, vidáman telt az idő.

Az elmúlt 6 év felkészítő munkájának eredményei már megmutatták, hogy jó úton járunk, hiszen a gyerekek közül jó néhányan már nemzetközi sikereket is elértek. A teljesség igénye nélkül bemutatunk közülük néhányat. Szabó Viktória, aki az első verseny tánckategóriájának helyezettje, ma már a Magyar Állami Operaház táncosa, a bécsi és párizsi operában is fellépett. A szegedi versenyzők közül is többen értek el szép eredményeket. Tóth Alice Dóra és Szerencsés Gabi 1996-ban szerzett helyezést a versenyen, majd komoly felkészítést kaptak a nyári balatoni táborokban, és ma már mindketten modellek. Kemény Ágnes, aki rajzkategóriában nyert 1998-ban párizsi utat. Babinyecz Tímea 1999-ben olaszországi utat nyert, és Forrai Beával 2000-ben ismét az egyéni tánckategória győztesei voltak. Papp Valentina 9 évesen versenyzett először, ma már 14 éves. 2001. januárban Párizsba utazott Wimmer Éva művészeti vezetővel, aki a legnagyobb divatházaknak mutatta be, így komoly modellkarrier előtt áll.

A “Gyermekvilág 2001” tehetségkutató verseny nevezési feltételei:

Egyéni és csoportos színpadi tehetségkutató verseny 3-17 éves kor között:

A verseny témái: ének, vers, próza, zene, tánc, modell, humor.

Rajzpályázat 8-tól 18 éves korig:

3 db. A/4-es méretű rajz készíthető tetszőleges technikával (grafika, pasztell, akvarell), melynek témái:

1. Kedvenc hobbim.
2. Mit jelképez számomra a víz?
3. Az 1000 éves magyar történelem híres személyiségei.

Kérjük, az összes rajz hátoldalán tüntessék fel a gyermek nevét, lakcímét, telefonszámát.

Nevezési díj fejenként 1000 Ft.

Az elődöntőn továbbjutó versenyzők nyáron önköltséges felkészítő táborban vesznek részt, ahol neves művészek segítségével készülhetnek fel az őszi fővárosi műsoros gálával egybekötött döntőre. A döntőn a legjobbak értékes ajándékokat kapnak, és 5 versenyző ismét külföldi jutalomútban részesül Olasz, Francia, Görög, vagy Spanyolországba.

Jelentkezési határidő: 2001. április 30.

Jelentkezési cím: Gyermekvilág 1525 Budapest. Pf. 184. Tel: 06 1/3952395



2001. április 18., szerda 22:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület