CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

A 10. jubileumi rendezvény nem hivatalos krónikája

Úszónap cápaszemmel

2001. április 21-22. között immár 10. alkalommal került megrendezésre Sopronban a 24 órás úszónap. A SopronPlaza és a Szuperinfo által szervezett jubileumi rendezvényen 17 csapat mérte össze erejét. A győztes csapat a Senior.hu, akik rekordot döntöttek!

Hírként talán ennyit lehetne megfogalmazni a fent említett eseményről. De vajon hogyan is nézett ki ez az egész egy CyberCápa szemével? Hiszen szombat déltől vasárnap délig mi is kint voltunk az uszodában - a CyberCápák, az Internet-Sopron Egyesület csapata. Habár még csak pár órája ért véget a rendezvény, holtfáradtan csupán csak néhány képet tudok felidézni. Az elmúlt hetek visszafojtott várakozását, ahogyan számoltuk a hátralévő napokat - készült a beosztás, hogy ki mikor úszik. Aztán a sok-sok telefonhívást - "ha lehet, akkor inkább egy másik időpontban szeretnék úszni, mert tudod, fellép a Kispál a VOLT-on" és ehhez hasonlók. Ugyanis ezen a hétvégén sikerült két nagy rendezvényt is tartani városunkban - az úszónapot és a VOLT fesztivált. Ez eléggé kellemetlen volt - sőt! Hozzánk hasonlóan más ismerős csapatból is többen hiányoztak emiatt. Most csak reménykedni tudunk abban, hogy jövőre nem így lesz.
Ami viszont számomra csalódás volt, hogy nem éreztem a jubileumi jelleget. Persze lehet, hogy csak bennem van a hiba, de semmi "extra" dolog nem történt. Jöttünk, úsztunk és persze visszamennénk, de mégis - én valahogyan másként képzeltem el egy 10. születésnapját ünneplő, nagy sikerű úszónapot. Majdnem ugyanolyan volt, mint a tavalyi - vasárnap délben egy csomó lufi hullt a vízbe, ahogyan eddig is, a póló is ugyanolyan -  csak rákerült a jubileumi szócska.
Pedig a szervezők a helyszínen tényleg megtettek mindent - jártam néhányszor a rendezői asztalnál adminisztrációs problémák miatt, megnéztem belülről az orvosi szobát (az egyik csapattagunknak begörcsölt a lába) és mindenhol segítőkész fiatalokkal találkoztam. Sőt, aktívakkal, lévén idén a rendezvény lebonyolításában az Aktív Soproni Ifjak segédkeztek. Beugrik az a kép is, ahogy Strenner Szilárd (az előbb említett szervezet vezetője) példát mutatva táncol - kora hajnalban, önfeledten. Vagy lehet, hogy már reggel volt? Összefolynak az órák... Pihenés, víz, pihenés, víz...
A zene... Egyre inkább úgy tűnik, hogy Superman (a VOLTfólio díjas EstFm rádió egyik műsorvezetője) szavaival élve - nem karmolom ezt a djtársaságot. (Ők voltak kint a 24 órás kosáron is - lásd A 24 órán át pattogó labda című írást.) Nem a dj-k személyével van gondom - amikor az egyik csapattársunkat ruhástul bedobtuk a medencébe, kérésünkre segítőkészen levettek a hangerőből... Sőt, már a zene is sokkal jobb volt, mint a kosáron - de jópár számot többször is hallhattunk, monoton volt s még mindig a tücc-tücc irányzat dominált. Bár lehet, hogy ez kell az ébrenmaradáshoz - ők a szakértők. (Ez érdekes téma, egy cikket majd megér.) A mikrofon viszont még mindig nem jön be nálam - mármint nem az eszköz, hanem az, ha valaki teli torokból beleüvölti egy-egy zeneszám szövegét, vagy azt ordibálja, hogy "Tapsoljatok!", "Ugráljatok", elnyomva a zenét. A negatív csúcs hajnali háromkor volt, amikor egy fehér baseballsapkás srác beleordította, hogy "Ébresztő, három óra van!" (Detto ugyanezt tette a 24 órás kosáron.) A lelátón békésen szundikáló társaság a másodszori megismétlésre engedett a kényszernek - de szerencsére egy közösen kezdeményezett apró (de annál hatásosabb) figyelmeztetés után zavartalanul folytathattuk pihenésünket - egy kis ideig. :-)
Rengeteget úsztunk... Bár ez nem annyira meglepő. Mindenki ezt tette - mell, hát, gyors, pillangó... Sőt, 17. csapatként búvárok úsztak a 8. sáv alján. (Egyébként mindegyik pályán két csapat volt - így jön ki a 8*2+1=17-es létszám.) Most egyébként éppen azon töprengek, hogy az úszónap vége féle kiaakuló víz- és úszásiszony csak nálam jelentkezik, vagy globális dolog lehet?
Az ünnepélyesen megnyitott rendezvény egy hasonló stílusú zárással ért véget. A Senior.hu nevű csapat teljesítette nagy meglepetést keltett ígéretét: a 24 óra folyamán több, mint 4000 hosszt úsztak (pontosan 4085 hosszt, azaz kicsivel több, mint 136 kilométert!) Második az Aquarázs (2954 hossz), harmadik a Blugy-Blugy Gluty (2743). Ha már annyit meséltem magunkról, elárulom, hogy a CyberCápák 11. lettek. (Ez két helyezéssel jobb, mint a tavalyi! - vagyis mégsem volt minden olyan, mint egy évvel korábban.)
Nem hivatalos zárásként megbeszéltük az eddigi és az itt megismert ismerőseinkkel, hogy jövőre újra, ugyanitt! (Sőt, amilyen rendesek vagyunk, még akkor is megyünk, ha éppen akkor lesz a VOLT, vagy a Húsvét, vagy a válaszás stb... :-))

Sopron, 2001. április 22. 14:30

Bacsi



2001. április 22., vasárnap 16:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület