CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

A levegő ura kacérkodik a visszatéréssel

Michael Jordan ismét?

A közelmúlt levegő ura, Michael Jordan a híresztelések szerint ismét visszatér a parkettre. Persze, sokan megkérdőjelezik, hogy próbálkozásával érdemes-e összetörni a róla kialakult legendát. A Washington Wizards csapatában csak azt érheti el, hogy vele talán néhány ponttal kevesebbel veszítik el mérkőzéseiket. Ezért megéri?

A japán hercegnő Masako (37) és a herceg Naruhito (41) bejelentették Tokióban, hogy első gyermeküket szeptemberben várják. A születendő gyermek lehet a 126. Császár. Annak ellenére, hogy az 1999-es terhessége megszakadt, és a média akkor sokat bírálta Masakót, most több mint 100 újságíró lepte el szülei házát. Megfigyelők azt jósolják, hogy erre a bejelentésre országosan fellendül a gyermekszületések száma.

A 63 éves Jane Fonda és a 62 éves Ted Turner 10 év házasság után Atlantában elváltak. Viszonyuk azután romlott meg, hogy Fonda egy keresztény irányzathoz csatlakozott. A CNN alapítója és a színésznő különváltak a múlt évben, akkor úgy nyilatkoztak, hogy a megértés a titka a hosszú házasságnak. Mostani álláspont szerint nincs remény a házastársi kapcsolat visszaállítására.

Jamuna és Ganga Shrestha 11 hónapos Nepalban élő sziámi ikreket választottak szét Szingapurban, akik a fejüknél voltak összenőve. Az orvos-csoport 20 orvosból állt, akik felváltva dolgoztak négy napon át folyamatosan, hogy a komplikált operációt befejezzék. A gyerekek még élnek.

A Telespree Távközlési Társaság azt tervezi, hogy piacra hoz egy eldobható mobiltelefont az év végéig. A szerkezeten csak egy be- és kikapcsoló gomb lesz, képernyő nem. Ára 30 dollárnál kevesebbre tervezett, és eldobható elemmel lesz felszerelve, ami az előfizetési kártyát is helyettesíti. A tervek szerint áruházakban, benzinkutaknál ás automatákban forgalmazzák.

A holland kormány azt tervezi, hogy forradalmasítja az autópálya használati díj szedését. Nem lesz szükség díjszedő kapukra, hanem elektronikus tárcával (GSM telefonnal) és infravörös, valamint vezeték nélküli technológiával érzékelik az autók helyzetét, így tudják a díjat felszámítani. Az az elképzelés, hogy az autókat (motorokat) monitoron megjelenítik Hollandiában a mobiltelefonok vagy az előbb említett berendezések segítségével. A személyiség védelmére az utakat öt fizetési kategóriára bontják, és ez lesz a fizetési besorolás alapja. Csak a kategória és nem az autó helye kerül rögzítésre a díjszámításhoz.

A TIME magazin 2001 április 23. száma alapján



Tvordy György

2001. április 28., szombat 13:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület