CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Az e-mail-láda meglepetéssel szolgált

Könyvtár - de meddig? Miért csak valameddig?


Az ember érdeklődéssel nyitja meg elektronikus postaládáját, végigfutja a küldőket, s körülbelül tudja, mire számíthat. Nekem néhány magánlevélen kívül a HIX-ek a biztos beérkezők, a kukker, a tipp és a tudomány. Ma a szokott magánemberek és fent említett "hixeim" mellett egy Lengyel Zoltánné feladójú levél is ott állt felsorolva. Hm. Gondolom - illetve, talán mondhatom így: tudom -, ismeretlen feladó esetén mindenki vírusra gyanakszik. Azonnal törli a küldeményt, azután nyugodt. Tehát: nem nyitja meg, nem bontja fel... No, mondanom sem kell, "reszketve" kezdtem neki a mégiscsak kinyitott levél olvasásának, s vártam, mi fog majd történni kissé öregecske gépünkkel... Azután megértettem, nem a vírus kell, hogy izgatottá tegyen, ellenben egyfajta félelmet azért közvetít a néhány aggódó sor. Íme, olvassák, kedves érdeklődők!

Dátum: Thu, 03 May 2001 16:33:55 +0200 Feladó: Lengyel Zoltanne Címzett: gyongyos@sopron.hu Tárgy: Felhívás

Tisztelt Cím! Eljuttatom Önökhöz a könyvtárunk olvasói által megfogalmazott és terjesztett felhívást. Hátha még valaki nem hallotta. A könyvtár megmaradásáért aláírásokat gyűjtünk az intézmény nyilvános szolgálatánál.

FELHÍVÁS
Értesült-e már arról, hogy az OMIKK - Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár, 1088 Budapest Múzeum utca 17. 3384-900 - a rossznyelvek szerint végnapjait éli? Az az intézmény, amely több mint egy évszada áll a tudományos kutatás szolgálatában, melynek fenntartására, pártállásra való tekintet nélkül, minden magyar kormánynak gondja volt. Értetlenül állunk mi, olvasók a néhány hete szárnyra kapott hír előtt, akik már évtizedek óta egy a lehetőségükhöz képest minden igényt kielégítő intézményt veszítenénk el. Valóban ennyit ér a nagyapáink gyűjtéséből eredő nemzeti kultúrkincs manapság? Nem szeretnénk ezt hinni! Kérem, ha módjában áll e hír olvasójának, tegye közhírré, hogy egy közintézmény sorsa ismét veszélybe került. SZÓLJANAK NÉHÁNY JÓ SZÓT AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN!! Aki pedig nem éri be ennyivel (aminél sokkal többet az intézmény könyvtárosai sem tudnak) forduljon az "illetékesebbekhez".

Dr. Gál András Levente:gal@om.hu
Pokorni Zoltán:pokorni.zoltan@om.hu

Tisztelettel megköszönjük figyelmüket és megértő támogatásukat: Lengyel Zoltánné, az OMIKK olvasószolgálati könyvtárosa

A felkérésnek eleget tettem, ezennel tudatom a tisztelt címmel. Önöknek - velem együtt, kedves Olvasóim, az olvasottak megemésztése az elsődleges feladatunk. Manapság nem éppen a klasszika-filológia mindennapjait éljük, sokkal inkább a műszaki tudományokét... Én csak ennyit tudok ehhez hozzátenni. A miérteket, mögöttes okokat, sejtésem szerint, a levél írója sem ismerheti. Valahol meglebbent egy lepke szárnya a világ egészen másik csücskén, és itt, ha nem is tornádó, de EZ a bizonyos fenyegető helyzet állott elő. Minden mindennel összefügg. Valami igazi (a mélyben rejtőző) oka - s nem kizárólagosan a pénzzel magyarázható oka - véleményem szerint minden bizonnyal VAN annak, ha amitől a levél írója tart, be is következik...

És ha nem következik be? Ha csak mesterséges hangulat-gerjesztés áll a hozzám eljuttatott levél mögött? Bizony, ez sem kizárt. Figyeljünk oda az ügyre a következő hetekben - a józan ész képes a dolgok mögé látni. Talán magunknak is helyén van az eszünk, ugye, kedves Olvasóim?

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. május 03., csütörtök 22:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület