CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Bajbajutottak szerencséje

Vakmerő mentések a Déli Sarkon

A valaha történt legvakmerőbb mentésre került sor a közelmúltban az Antarktiszon. Egy kis propelleres repülőgép végzett példa nélküli téli leszállást, hogy elvigyen egy súlyosan sérült kutatót. Az amerikai tengerészet elhatározta, hogy kimenti Ronald Shemenski, akinek hasnyálmirigy gyulladása miatt gyors segítségre volt szüksége. A kanadai mentő alakulat volt a héten a második segítő gép. Kedden egy másik repülőgép mentett ki 11 főnyi amerikai személyzetet egy táborból az Új-Zélanddal szemközti Déli sarki helyről.

Három dimenziójú világban élünk, azonban ez a tény ritkán jelenik meg a web oldalakon. A múlt év augusztusában három német műszaki diák létrehozta az artifact mediát (www.artifact-media.com), ami 3D megjelenítésre szakosodott, nemcsak egyes témákban, de teljes keresztmetszetben. Az első munkájuk a cybergalerie.de volt, amelyben a felhasználók különböző szobákban tehetnek látogatásokat, és megnézhetik a művészek munkáit más-más szögekből. Most Chilében levő két képzőművészeti múzeumról készítenek hasonló oldalakat. Terveik között szerepel, hogy a münsteri Egyetemi Klinika részére szimulálják az orvosi alkalmazásokat. További céljuk, hogy e-kereskedők részére készítenek 3D árubemutatót. Az artifact gondolkodik azon is, hogy létrehoz komputerizált animációt reklámok és filmek céljára. Persze mindezen terveik között azt is remélik, hogy 2002 közepére ezen tevékenységük jelentős profitot fog termelni.

Meghalt David Walker(56) amerikai asztronauta, aki 1989-ben az Atlantis parancsnokaként továbbította a Magellan űrszondát, ami a Venus felszínét térképezte.

A víz és nem az olaj életünk legfontosabb folyadéka! A világ egyes helyein az árvizek pusztítanak, míg más részein a szárazság okoz óriási gondokat. Az alábbi képen láthatjuk, amint Etiópiában falusiak vizet nyernek egy forrásból.

Jennifer Lopez kijelentette: "Csak azért, mert szexesen öltözöl, még nem jelenti azt, hogy rossz lány vagy. Csak azt jelenti, hogy tudod, hogyan kell öltöznöd" "Itt az ideje, hogy a világ az általam kedvelt öltözetet viselje". A J.Lo formációja az ő divatját követi. Megkezdődött az ízlésének megfelelő öltözékek tervezése a 20 dolláros J.Lo T-shirt-től a 850 dolláros bőr mini-szoknyáig. A 2001-es karácsonyi szezonra szeretnék piacra dobni. "Az érzéki nők jelenleg nem találnak maguknak való öltözetet. Gondoskodom róluk".

A TIME magazin 2001. május 7-i száma alapján



Tvordy György

2001. május 04., péntek 13:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület