CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

A pletykák nem kímélnek senkit sem

Miért válik Tom Cruise?

Tom Cruise az elmúlt évtizedben gyakran tagadta a homoszexualitásáról szóló pletykákat, amelyek talán a filmszerepei után ragadtak rá (A Few Good Men, Top Gun and The Firm). Most benyújtott egy 100 millió dollárról szóló követelést a Los Angeles-i Legfelsőbb Bírósághoz egy pornósztár ellen, aki azt mondta állítólag egy francia magazinnak, hogy Cruise a szeretője volt. A kereset szerint Chad Slater, aki Kyle Bradford néven szerepel, azt nyilatkozta az Actustar-nak, hogy neki folyamatos homoszexuális kapcsolata volt Cruise-zal, amit felesége megtudott és ez vezetett a válásukhoz. Slater tagadta mindezt: "Sohasem voltam Franciaországban, sohasem beszéltem az Actustar magazinnal és sohasem mondtam a megjelent vádakat" - olvasható Slater web-oldalán. Cruise ügyvédje szerint felgöngyölítik az ügyet, és ha Slater tagadása beigazolódik, akkor a francia magazint támadják.

A kutatók New Jersey-ben megerősítették, hogy megszülettek a világon az első genetikailag módosított gyerekek. Harminc alkalommal történt megtermékenyítés az új kezeléssel: plazmaátvitel a donor petesejtjébe, és annak beinjektálása egy terméketlen anya petesejtjébe a spermával együtt. A születendő gyermekek közül néhányan rendelkeznek mindhárom "szülő" genetikai jegyeivel.

Venlo, a dél-holland város megnyitott két olyan kábítószereket árusító üzletet, amelyekben a Németországból odautazók vásárolhatnak drogokat. A város vezetése jóváhagyta ezen üzletek működését annak érdekében, hogy megnövelje a német vásárlók számát, akik marihuana- és hasisbeszerzés miatt látogatják a várost. Azt azonban szeretnék elérni, hogy az anyagot vigyék magukkal, és ne helyben próbálják ki.

Megkérdezték az EU tagországokat, hogyan vélekednek egyes kérdésekről. A válaszok:

1. Úgy érzi, hogy előnye van az EU-tagságból? Az olaszok 49%-a, a franciák 46%-a, a németek 39%-a, angolok 30%-a és a svédek 25%-a mondja azt, hogy előnye van.

2. Támogatja az egyetlen pénznemet (EURO)? Az olaszok 79%-a, a franciák 62%-a, a németek 47%-a, a svédek 26%-a és az angolok 21%-a támogatja.

3. Támogatja az EU bővítését? Az olaszok 59%-a, a svédek 56%-a, a németek 36%-a, a franciák 35%-a és az angolok 31%-a támogatja.

Az afrikai háborúkban a gyerekek ezreit választották el szüleiktől. Közülük néhányan hosszú keresés után visszakerülnek szüleikhez. A képen látható kislányt végre magához ölelheti anyukája. A Guineában élő család újjászületésének nevezte azt a pillanatot, amikor Aisha-t visszakapták.



Tvordy György

2001. május 15., kedd 11:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület