CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Civitas Hírmagazin

Országos tisztifőorvosi értekezletnek ad otthont a Szieszta Hotel szerdától péntekig. Az értekezletet dr. Pintér Alán országos tisztifőorvos, Ivanics ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitja meg.

A régió munkaerőhelyzetéről és a munkaerőpiacról szervez tanácskozást a városi Kereskedelmi és Iparkamara szerdán 10.00 órától a Deák tér 14.szám alatt, a Kamara székházában.

A 2001-es nyelvvizsga-időszakban a soproni egyetem május 28. és június 1. között tartja meg angol és német nyelvből a szóbeli és írásbeli vizsgákat.

A Magyar Posta Rt. Segíts az állatokon! jótékonysági akcióját Guiness-rekord felállításával szeretné tetőzni: 30 négyzetméteres, 30 egyforma részre bontott mozaikkép készül használt bélyegekből, melynek az egyik egy négyzetméteres darabja Sopronba került, a Fáy András Szakközépiskolába.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren szerdától május 31-ig 8.00 és 13.00 óra között. Kérik, hogy a balesetek megelőzése céljából ezekben az időpontokban mindenki kerülje el a lőteret.

Válogatás a Kisalföld cikkeiből:

Földi titkok tudósa

A magyar Tudományos Akadémia legutóbbi közgyûlése több mint harminc tudóst emelt "rendes" és közel ötven kutatót "levelezõ" tagjainak sorába. Sopron tudományos szellemi mûhelye teljes jogú akadémikussal gyarapodott dr. Verõ József, az MTA soproni Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet geofizikusa személyében. A nemzetközi hírû tudós nagy utat járt be, míg e rangos megtiszteltetésben részesült. Az egykori bencés gimnazista a diploma megszerzése - és huzamosabb idejû pécsi megbízatás - után 1957-tõl tevékenykedik a soproni Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetben, valamint a nagycenki Széchenyi Obszervatóriumban. Szakterülete többek között a földi geomágnesesség kutatása. Munkássága elismeréseként 1995-ben az Akadémia levelezõ tagjává választotta, s a földtudományi osztály angol nyelvû szakfolyóiratának fõszerkesztõjévé nevezték ki. Dr. Verõ József - aki a soproni egyetemen tíz éve tart elõadásokat - teljes jogú akadémiai tagsága alkalmából a Kisalföldnek elmnondta: tudományos rangfokozata elnyerését a kutatóintézet kiváló munkaközösségének és az alkotómunkát lehetõvé tevõ családi hátterének is köszönheti. A közeljövõben Hanoiban egy nemzetközi szimpóziumon hangzik el a két évvel ezelõtti napfogyatkozás geomágneses hatásait összegzõ, japán együttmûködésben folytatott kutatás eredményeit részletezõ munkája.

Igazgatóváltás a Széchenyiben

A soproni képviselõ-testület januárban döntött arról, hogy nem hosszabbítják meg a Széchenyi-gimnázium igazgatójának, Szakál Péternek - július 31-ig tartó - vezetõi megbízatását, és pályázatot írnak ki az igazgatói állásra. A Kisalföld információi szerint a Széchenyi-gimnázium igazgatói állására két pályázat érkezett. A tantestület a múlt héten foglalt állást abban, hogy kit támogat. A közgyûlés nehéz feladat elõtt áll majd, HISZEN CSUPÁN HAT SZAVAZATTAL KAPOTT TÖBBET AZ EGYIK JELÖLT.

Tûzoltóverseny

Fertõendréd polgármestere és a soproni hivatásos tûzoltóság parancsnoka szervezésében I. fokozatú tûzoltóversenyre kerül sor május 26-án 9 órakor a községi sportpályán.

Gyermeknap a Széchenyi Múzeumvasútnál

Gyermeknap alkalmából Nagycenken, a História Kertben, május 27-én egész napos családi programma, különbözõ játékokkal, pónibemutatóval, lovaglással, bábelõadással, táncházzal várják az érdeklõdõket.

Millenniumi ünnepségek

Pereszteg Község Önkormányzata millenniumi ünnepséget tart május 27-én, vasárnap 10 órakor, amely ünnepi szentmisével kezdõdik, majd 11 órakor köszöntõt mond Práznek József polgármester. A millenniumi zászlót dr. Németh Éva helyettes államtitkár, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal vezetõje adja át, a zászlót Kóbor Lajos esperes szenteli fel. Szakony és Gyalóka község május 27-én vasárnap, 14 órakor tartja a millenniumi megemlékezés és zászlóátadás ünnepségét. A találkozás fél kettõkor lesz a szakonyi Polgármesteri Hivatalban, az ünnepség helyszíne a szakonyi római katolikus templom.



2001. május 22., kedd 11:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület