CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

"...rendeletalkotóink tehetsége tartogathat még meglepetéseket..."

'EU-konform MÉH-telep' és 'Hazahívó találkozó'


A május 22. keddi Vas Népe címoldalán olvashatjuk a következőket pg tollából. "Az Európai Unió legszigorúbb környezetvédelmi előírásainak is megfelelő MÉH-telepet avatott tegnap az Észak-dunántúli MÉH Rt. a Lovas úton. A régi, Zanati úti telepet hétfőn bezárták.
A cég tavaly vásárolta meg a több, mint tízezer négyzetméteres telket, amelyen mindössze hét hónap alatt kialakították a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő hulladékátvevő telepet.
Szabó Gyuláné, az rt. vezérigazgatója szerint nemigen tudnak a következő ötven évben olyan előírásokat hozni, amelyeknek ez a telep ne felelne meg már most. A vezérigazgató azért hozzátette: rendeletalkotóink tehetsége tartogathat még meglepetéseket, de az új telep műszaki színvonala felveszi ezekkel a versenyt, mert valóban európai szintű.
A betonból készült fémforgácsgyűjtő dupla szigetelésű, a föld alatt olajfogót helyeztek el, nehogy szennyezett csapadékvíz kerülhessen a talajba. Az akkumulátortárolót 60-70 centiméter vastag, többszörösen szigetelt betonfallal látták el, amelyben korszerű monitoringrendszer jelzi a savat, ólmot.
Az új MÉH-telepet hét hónap alatt építették fel - felhasználva azt a nagy teljesítményű darut, amit a telekkel együtt vásároltak. A beruházás értéke megközelíti a 150 millió forintot. A részvénytársaság állami, önkormányzati támogatás és bankhitel nélkül, saját erőből építette meg az új MÉH-telepet."

A Vas Népe idézett számának harmadik oldala is tartogatott érdekes olvasnivalót. A cikk címe: Hazahívó találkozó, alcíme: A megye számít az elszármazottakra
edz a szerzője a következő mondatoknak. "Szombathely - A tudományban, a kultúrában, a művészetben, a gazdaságban és a közéletben szerte a világban sok vasi származású jeles személyiség tevékenykedik. Őket várják haza a szombati megyenapra.
A VIII. megyenap keretében Hazahívó címmel az idén először rendezik meg a megyéből elszármazott jeles személyiségek találkozóját. Ennek részleteiről tegnap Markó Péter, a megyei közgyűlés elnöke, dr.István Lajos, a Vas Megyéért Egyesület elnöke és Zsámboki Árpád társadalompolitikai referens tájékoztatta az újságírókat.
Elmondták, hogy a megye jövőképének megfogalmazásában, majd formálásában is számítanak azokra a jeles személyiségekre, akik a megyében születtek, de különböző okok miatt másutt kamatoztatják tudásukat. Ehhez kínál lehetőséget a szombati szombathelyi Hazahívó találkozó, amelyre több, mint kétszázan jelezték részvételüket.
A program szombaton délelőtt fél kilenckor ökumenikus istentisztelettel kezdődik a azombathelyi Szent Norbert templomban. Majd a Savaria Legió ovációja fogadja az MMIK-ba érkezőket, ahol tíz órakor Markó Péter nyitja meg a Hazahívó találkozót. A kulturális műsort és az Üzenetek könyvének megnyitását követően Sorsváltó esélyeink az ezredfordulón címmel fórumot rendeznek, amelyen dr.Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének igazgatója, Markó Péter megyei elnök, dr.Szabó Gábor, Szombathely polgármestere és dr.Konkoly István megyéspüspök, dr.Pungor Ernő akadémikus, Nagy Gáspár költő fejti ki véleményét arról, hogy milyennek képzeli el a következő évtized Vas megyéjét. Ezután a fórum többi résztvevője is lehetőséget kap álláspontja kifejtésére.
Az első Hazahívó találkozó zárónyilatkozat elfogadásával, a jövőkép megfogalmazásával, majd verses, zenés ajándékműsorral zárul."

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. május 22., kedd 18:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület