CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Látogasson el...

Figyelemfelkeltő ajánlatok


Az ember, még ha nem készül sehová, akkor is, illetve, ha már mindent eldöntött, hová utazik szabadsága idején, akkor is "gyarló" teremtmény, hát átfutja a legkülönfélébb ajánlatokat. Akárcsak a gyászjelentéseket, a születési híreket vagy egyéb gratulációkat, illetve például az állásajánlatokat, nem beszélve a vegyes rovatról, ahol anyakocától a vemhes üszőig, gyermekágytól a porcelán étkészletig, nagyra nőtt pálmáig mindenféle megtalálható.
Álldogálok a buszon, valahogy nem volt kedvem leülni - persze, mert volt ülőhely, nem kevés; bezzeg, ha mindenütt testek "terpeszkednének", biztosan ellenállhatatlan vágy kínozna egy kis ülésért, még ha két megálló, akkor is... már csak ilyenek vagyunk -, kanyar, majd' eldőlök, hiába, a fizika törvényszerűségei... és megakad a szemem egy plexire "nyalt" utazási iroda-hirdetésen. Látogasson el a Khrisna Völgybe.
Mindjárt felsejlik előttem a hosszú ruhás, homlokukon szent sár-kenettel sétálgató ifjak és kevésbé ifjak látványa, akik "leszólítanak" itt is, ott is, könyvet ajánlanak, kedvesek, átszellemültek, vagy - ha nem látom is éppen őket - hallom távolabbról sajátos hangszerük játékát. Szekta, üldözendő, ráerőszakolja magát az illetőkre, valóságos rabságban tartja őket, fanatizálja, elveszi szabad akaratukat... sok mindent mondtak már róluk az évek folyamán, és most Khrisna Völgy... Nem is drága az út, két ezresen belül van, de az időpontot már nincs időm megpillantani - leszállok.
Haza-"erőemelem" a bevásárló szatyrokat, nekilátok az elrakosgatásnak, de muszáj valamicskét ennem, s két falat között belepillantok az újságba is. Látogasson el... Nem akarok hinni a szememnek. Halotthamvasztót lehet látogatni x időpontban, szervezetten, programszerűen... Hm. Hát... látogasson el! Nem tudom, igaz-e, nekem régen mesélte valaki, hogy hamvasztáskor a halott "felül" fektéből... Nem akarom látni azt a tálcát, ahol sorban felülnek a halottak. Édesapám is hamvasztást kért... Ha ellátogatok - inkább a Khrisna Völgy... Esetleg nem is adom fejem utazásra, csupán csak kikönyökölök az erkélyen, és a csodálatos tavaszi himnuszokat zengő énekesrigót hallgatom. Közben felforrt a teavíz. Éppen kiszáradt már az idei szedésű bodzavirág. Felavatom, megkóstolom, s szívom be a csodás illatot.
Jó nekem, hogy nem csak látogató vagyok Magyarországon.

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. május 24., csütörtök 19:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület