CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Partnerségi szándéknyilatkozat Sopron és Eilat városok között

Tegnap a közgyűlés munkáját megszakítva az izraeli Eilat városának delegációját köszöntötte a soproni képviselő-testület.

Dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a két város kapcsolata több ágon indult el néhány évvel ezelőtt. Nemcsak a sport és kultúra területén, hanem a gazdasági élet terén is kézzelfogható jelei vannak az együttműködésnek. Az elmúlt év decemberében személyesen is tapasztalta a jelentős idegenforgalommal rendelkező izraeli város szeretetét, jóindulatát, amely alapot biztosít a két város kapcsolatának lendületes fejlődéséhez.

A polgármesteri köszöntő után mindkét nemzet anyanyelvén felolvasták a Partnerségi Okiratot.

Az izraeli delegációt vezető polgármester, Gabi Kadosh úr név szerint köszöntötte Sopron tisztségviselőit, majd a közgyűlésnek és Sopron város lakóinak az 55.000 eilati lakos üdvözletét és szeretetét is tolmácsolta.

Bemutatva városát szólt arról, hogy Eilat a legdélebben fekvő izraeli város, amely a sivatag és a gyönyörű Vörös-tenger partján terül el, két országgal Egyiptommal és a Jordán Királysággal határos, akikkel békeszerződésük van, és békében élnek. A polgármester szóban is megerősítette azon szándékukat, amely szerint fejleszteni és szorosabbra kívánják fűzni a két város polgárainak jövőbeni kapcsolatát.
Elmondta, hogy a Partnerségi Okirat aláírása csak kezdete egy hosszú útnak, amelyen végighaladva megvalósítjuk az okiratban megfogalmazott céljainkat, hogy az abban foglaltak ne csak üres frázisok maradjanak.
Utolsó mondatával Gabi Kadosh magyar nyelven szólt a megjelentekhez:
"Isten áldja Sopront és lakóit!"

Az eilati delegáció május 27-én érkezett Sopronba, programjukban szerepelt Sopron és környéke nevezetességeinek megtekintése, turisztikai szakemberekkel kerekasztal keretében tapasztalatcserét folytattak a Kereskedelmi és Iparkamarában.
Látogatásuk során felkeresték a Vendéglátóipari Szakközépiskolát, ahol tanár és diákcsere programokról tárgyaltak Horváth Péter igazgatóhelyettessel, Gálné Kapás Márta ügyvezető igazgató pedig, az Ipari Parkba történő befektetési lehetőségekről tájékoztatta a vendégeket a helyszínen.

NZS



2001. június 01., péntek 18:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület