CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Válogatás a KISALFÖLD cikkeiből:

Négy év robot a vörös pokolban

Torma István Négy év robot a vörös pokolban címû könyvének bemutatóját ma délután tartják a Perkovátz-ház különtermében. Ajánlót mond Ivanics Ferenc országggyûlési képviselõ, a megyei közgyûlés elnöke. A Hillebrand Nyomda kiadásában megjelent memoár leírja az orosz fogságba került magyarok szörnyûséges, a román határig tartó gyalogmenetét.

Képviselõi fogadóórák

Az MSZP soproni önkormányzati képviselõi ma az alábbi idõpontokban tartanak fogadóórát: Varga Gyula 18 ótától a bánfalvi könyvtárban, Boros László 14.30 és 16.30 között a Magyar u. 24. szám alatti MSZP irodában, Kránitz László, dr. Bertha Árpád és Mészáros Tivadar 16-17 óráig a jereváni nyugdíjasházban.

Napsugár-díjak

A GYIK idén is kiosztja legjobb segítõinek a Napsugár-díjakat. Az ez évi kitüntetettek: Dávidné Németh Valéria óvónõ, Ulrich Judit az Ikva-Rádiótól, Wallner Andrea, a Szuperinfó munkatársa és Ivanics Ferenc, a Megyei Közgyûlés elnöke.

Nemzetiségi nap Ágfalván

Az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola negyedik alkalommal megszervezett nemzetiségi napja ma délután 3 órakor a testvérközség, Schefflenz és a házigazdák vetélkedõjével kezdõdik. A program kiállítással, tánccsoportok bemutatkozásával, táncházzal és nemzetiségi bállal folytatódik.

A Lions Club Sopron bálja

A Lions Club Sopron szombaton este 8 órakor rendezi meg XI. nemzetközi bálját a Hotel Sopronban. Az estélyen fellép a Tóth Antal iskola mûvészeti csoportja, Stöckert Ádám, az ütõhangszerek mûvészi mestere és a Diamond együttes.

Együtt amatõrök és profik

Sarród híres festõmûvésze, Ferenczi József emlékére immár kilencedik alkalommal szerveznek nemzetközi alkotó- és mûvésztábort. A július 28-tól augusztus 8-ig tartó foglalkozásokra jelentkezéseket a 99/371-754-es, valamint a 06 20-355-0052-es telefonszámokon június 15-ig várnak a szervezõk.

Jubiláló veteránok

A soproni Autó-Motor Veterán Club az idén ünepli hivatalos megalakulásának 10. évfordulóját. A jubileum alkalmával találkozót szerveznek az örek autók, motorok hívei. Szombaton 9 és 10 óra között a Gyõri úti hipermarket parkolójában gyülekeznek a résztvevõk, majd ügyességi versenyre kerül sor. Gyorsasági túra is lesz a Harka, Nagycenk, Balf, Fertõrákos útvonalon. Számos program között délután 3-kor ismét Sopronban lesznek láthatók a jármûvek.

CIVITAS HÍRMAGAZIN

Ideiglenes vízi-határátkelő nyílik július 1-én a Fertő tavon. Az átkelő szeptember végéig várja majd a látogatókat.

Megváltozott a szombati MATÁV COMPAC Sopron - Vasas Danubius Hotels labdarúgó mérkőzés kezdési időpontja. Az összecsapás 16.15-kor kezdődik a Káposztás utcai Stadionban. A találkozót a Magyar televízió 1-es csatornája élőben közvetíti.

Nyilvános diplomavédésen adhatnak számot tudásukról és mutatják be eddigi munkáikat még ma a Nyugat Magyarországi egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének utolsó éves hallgatói. Az építész-tervezőművész és formatervező szakos hallgatók vizsgamunkái június 17-ig megtekinthetők a diplomavédés színhelyén, a Festőteremben.

Június 13-án, szerdán 10.00 órakor a Soproni Konferencia és Kulturális Központ PHARE-CBC támogatási-, kivitelezői- és OTP hitelszerződéseinek ünnepélyes aláírására kerül sor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozótermében.



2001. jĂşnius 09., szombat 13:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület