CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

A tagozaton rajz-festés, díszítőszobrász, textilműves, fémműves, tervező grafika, képgrafika, képrestaurátor, tárgyrestaurátor...

Tízéves a...


Vas Népe június 12. Kedd, 7. oldal - ha megengedik, idézem ezt a cikket; sokat elárul nemcsak az intézményről, de szombathelyiek sürgő-forgó mindennapi életéről is.

Helyfoglaló a képtárban; Tízéves a Művészeti Szakközépiskola képző- és iparművészeti tagozata - A Művészeti Szakközépiskola tízéves képző- és iparművészeti tagozata a képtárban növendékek kiállításával ünnepel.
Vas megye egyetlen középfokú művészeti képzést folytató intézményében 1975 óta működik a zeneművészeti tagozat, amely 1991-ben bővült ki a képző- és iparművészeti tagozattal. A tagozat növendékei az elmúlt évek során több tárlaton (MMIK, Szombathelyi Képtár, Berzsenyi Főiskola, Savaria mozi stb.) is bemutatkoztak, azonkívül olyan felkéréseknek is eleget tettek, amelyek hozzájárultak a város, a megye életéhez való szerves kapcsolódáshoz. A képzőművészetis diákok több szombathelyi óvodának, általános iskolának terveztek logót, a Rumi Rajki István Műpártoló Kör kérésére emléktáblát készítettek, feltérképezték és dokumentálták Egyházashetye faluképét, megtervezték - és kivitelezték - az újperinti templom díszítőszobrászati munkáit, de ők rendszerezték Vas megye helytörténeti gyűjteményének nagy részét is, valamint részt vettek a Savaria Karnevál előkészítésében.
A képző- és iparművészeti tagozaton eddig hét osztályban 125 diák végzett, közülük 37-en folytathatták tanulmányaikat a művészeti egyetemeken. Más felsőoktatási intézménybe került 47 diák, egyéb szakmai tanulmányokat folytat(ott) 35 tanuló, jelenleg a szombathelyi iskolában hatan ötödévesek. Minderről Vízkeleti Julianna igazgató számol be abban a szép kiállítású katalógusban, amelyet az iskola tervező grafika szakon oktató tanárai, Bonyhádi Károly és Sellyei Tamás Ottó terveztek az ünnepi alkalomra, és amely képekkel illusztrálva mutatja be az iskolában zajló munkát. A tagozaton rajzfestés, díszítőszobrász, textilműves, fémműves, tervező grafika, képgrafika, képrestaurátor, tárgyrestaurátor, bútorműves, mozgóképgyártó-videoműsorkészítő, valamint fotó szakon tanulhatnak a diákok.
Az ünnepi tárlat megnyitóján zsúfolásig megtelt a képtár. A tagozat jelenlegi növendékeinek munkái az "előszobában" kaptak helyet, a volt növendékek már feljebb kerültek a ranglétrán (azaz a lépcsőn): az ő munkáik az emeleti előtérben láthatók. Aztán ki tudja, néhány év múlva kinek az alkotásaival telik meg valamelyik nagyterem.

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.



2001. június 14., csütörtök 20:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület