CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

Csúcstechnika (meg minden) a vevõkért

Csak mond, mond, mond és mond. Joggal hihetném, hogy nekem. Elvégre én vagyok a vásárló és õ az eladó.
Élénkebben akkor kezdek el rá figyelni, amikor  másodszorra, mondja a b***meg-et. Akkor veszem észre, a kis, elegáns telefonnak látszó tárgyat, amelyen folyamatosan beszél és beszél - néha hozzám és néha máshoz - vagy egyidejûleg mindkettõnkhöz?
Közönséges vevõ vagyok, õ is eléggé közönséges. Eladóban.
Jól beidomított vevõ is vagyok ugyanakkor, aki már rég nem hiszi el, hogy egy szupermarketben minden az õ érdekében történik, pláne nem az eladó hosszantartó, blokkolással egybekötötten szimultán elõadott lovestory-ja.
Végtére is be kell látnom, hogy miután manapság senkit sem zavar a mobilok, és általában nyomógombos, hangot hallató készülékek bármilyen helyzetben és idõpontban történõ használata, (hadd beszéljen azokon, amiket arra találtak ki, folyamatosan aki bírja), fõleg ez esetben nem zavarhat, amikor egyértemû, hogy sokat tudhat a szerkezet és használója így együtt. Mert ez utóbbi beszél és beszél, közben mindezzel egyidejûleg blokkol,  meg velem, a kedves vevõvel is folyamatosan foglalkozik
Amúgy meg a vevõ, akinek az érdekében történik mindez, mit tudhatja? Hiszen az eladó akár azért is telefonálhat közben, mert  intergalaktikus vészhelyzet van,  amit éppen a vevõ érdekében nem fog nagydobra verni. Fõ a nyugalom. Talán ezért használ virágnyelvet az eladó, amikor olyanokat mond, hogy "a hülye", meg "te állat", meg kötõszóként folyamatosan, hogy "b***meg"..
- Látlak ám! - mondja hirtelen, és én most már tényleg kezdem furcsán érezni magam. Nem is tudom..., mondanám legszívesebben, amikor egyszer csak észreveszem, hogy kihez beszél és mit mind néz. Két kasszával odébb van az a másik, szintén éppen javában blokkoló eladó, akivel telefonon beszélget. A szupermarket pénztárosainak - mindnek egyenként - apró, elegáns telefonnak látszó tárgy áll rendelkezésére, bizonyára csakis a vevõ érdekeit szolgáló célból, amely cél egyértelmûen a dolgokra és folyamatokra való összetettebb és elvontabb rálátás során derülhetne ki, és nem a magamfajta közönséges vásárló számára.
Még jó, hogy az árleolvasó rendszer vonalkódos, és remélhetõleg jól is mûködik, gondolok a zsebemben lapuló szerencsétlen konvertibilisnek látszó ötezresre meg a fejlett technikára és arra, hogy egyébként mibe kerül ez nekem.

 



2001. jĂşlius 03., kedd 18:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület