CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Megsértette a vonalbírót

Agassi, a közönséges

Istenem, mi lett volna, ha az egyik herceg fülébe jut, mit mondott Agassi!? Hol van már az a fiatal Agassi, aki egy kereskedelmi Tv-ben úgy nyilatkozott, hogy "A képen megjelentek mindenek felett". Attól tartunk, hogy már nincs annyi ideje a teniszpályán, hogy tisztára mossa azt, amit Wimbledonban az elődöntőben Rafter ellen mondott 6:6-os állásnál. Az történt ugyanis, hogy Agassi egyik ütését hosszúra minősítette a vonalbíró hölgy. Ekkor Agassi durván megsértette, és a vonalbíró beárulta a vezető bírónál, amiért 2 000 dolláros büntetést is kapott. Ezután el is veszítette a mérkőzést. Még mindig haragudott a vonalbíróra, és miután Rafternek gratulált, a kezében levő labdát a hálóba akarta ütni, de az talán véletlenül a vonalbíró felé szállt. A későbbiekben még azt is hozzátette, hogy a "hölgy alkalmatlan a Center pályára", továbbá "a férjét okolom ezért". Még McEnroe sem értett egyet vele.

A mexikói elnök jó húzása. Az embereknek kenyér és cirkusz kell, tartja a mondás, de a mexikói elnök ezt új tettel bővítette. Vicente Fox , aki a legalacsonyabb támogatottságát érte el hivatalba lépése óta, egy meglepő házassággal hívta fel magára a figyelmet. Fox 1991 óta elvált volt és most elvette a szóvivőjét, Martha Shagun-t, megválasztása első évfordulóján. Mindezt titokban akarta megtenni, de a házasságról készült video mégis a nemzeti televízióba került, és az emberek láthatták, amint az 59 éves Fox megcsókolja hitvese arcát, majd ajkát is csókkal érinti. Megkérdezték tőle, hogy boldog-e, azt válaszolta, hogy nézzék meg a mosolyát. Ez a mosoly nem fog sokáig tartani, mivel fogadott lánya volt eddig a "First Lady", aki máris úgy nyilatkozott, hogy utálja mostohaanyját.

Minden pennyt megér. Ezek az alábbi képek nem szokványosak. Gisele Bundchen Sao Paulóban divatbemutatón állt brazil honfitársai elé. A szupermodell a hírek szerint rekord összeget, 75 000 dollárt kapott három Cia Martima fürdőruha bemutatásáért, ami Linda Evangelista híres mondásának is megfelel, aki szerint ha legalább 10 000 dollárt nem kap a fellépésért, akkor nem is érdemes kikelni az ágyból. Hát ezeket a képeket így is lehet szemlélni.

Zinedine Zidane klubot cserélt. A 29 éves francia futball-sztár a spanyol Real Madridhoz került 65 millió dollárért. Az 1998-ban nemzeti válogatottjával világbajnokságot elért játékos 1996 óta az olasz Juventus sztárjaként is sok címet gyűjtött. A kiváló játékost volt klubjában a Lazio-tól megvett cseh Pavel Nedved helyettesíti.

A Cussac barlang titkai. Archeológusok Európa talán legjelentősebb leletére bukkantak Franciaországban Cussac közelében. Emberi és állati karcolásokat találtak a köveken, köztük az eddig talált legnagyobb bivalyt, amit sziklára véstek, és 27 000 évesre becsülik korát. Találtak még hét embertől származó csontokat. A francia tudósok titokban tartották a leletet a múlt év szeptemberétől, amit végül is egy amatőr felfedező talált meg.

Ki ölte meg a Falun Gong asszonyait? Pekingben bejelentették, hogy a betiltott Falun Gong szekta 14 női tagját holtan találták meg egy zárt táborban az elmúlt hónapban. Tagadták, hogy a fogvatartás viszontagságai miatt haltak volna meg az asszonyok. A hivatalos verzió szerint az asszonyokat hálóhelyükön felakasztva találták meg, amit az összecsavart lepedővel követtek el. A Hong Kongban élő Falun Gong-szóvivő szerint a szekta tagjai fekhely nélkül aludtak, és a rokonok kínzás nyomait fedezték fel az elhunytakon. A Falun Gong szekta tagjai közül eddig 200 halt meg rendőrségi támadások következtében azóta, hogy két évvel ezelőtt Kína törvénytelennek nyilvánította őket.

Hány autót készített egy dolgozó? Lássunk itt néhány érdekes adatot arról, hogy 2000-ben egy munkásra hány elkészített autó jutott:

Nissan (Sunderland, Anglia) 101 db

Ford (Valencia, Spanyolország) 77 db

Renault (Maubeuge, Franciaország) 67 db

Volvo (Torslanda, Svédország) 40 db

Volkswagen (Emden, Németország) 27 db.

A TIME magazin 2001. július 16-i száma alapján.



Tvordy György

2001. jĂşlius 11., szerda 14:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület