CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Vajon a csúszómászók nem is állatok?

Britney Spears, az állatbarát

A szép énekesnő furcsa nézete. Az MTV Video Music díjátadáson Britney Spears egy állat társaságában szeretett volna fellépni. Először egy gepárdot szemelt ki, de az állatvédők heves tiltakozására megváltoztatta szándékát. Helyette egy különleges boát választott és ez felveti a kérdést, hogy vajon a csúszómászók nem is állatok?

Recept a növekedésre. Carly Fiorina, a Hewlett-Packard elnöke egy nagyon ígéretes jövőt tartalmazó édes csomagot készített elő. 25 milliárd dolláros fúziót tartalmaz ez az édesség a Compaq-kal, ami a computer ipar eddigi legnagyobb üzlete. Annak ellenére, hogy a lanyha üzletmenetű Wall Street-i tőzsdén egy-ötödét már elvesztette, az IBM-nek konkurenciát jelent. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az IBM jelenleg 90 milliárd dollár értékű.

Tudsz egy jó viccet? Az angol tudósok versenyt hirdettek, hogy megtalálják a világ legjobb viccét. A www.laughlab.co.uk web oldalra el lehet küldeni a vicceket. Egy önként jelentkezőn fogják lemérni a legjobb viccet, azzal, hogy elmondják neki a vicceket és közben mérik az agyában jelentkező hatást. Az Internet Vicc-Királya címet 2002 szeptemberében fogják odaítélni.

Ez a BMW még repülhet is! A BMW visszahívott 500 db új Mini-t az oxfordi gyárába, Angliába, mivel tervezési hiba folytán robbanás is történhet, amikor teletöltik üzemanyaggal. Ezzel megszületett a világ első, alkalomadtán repülni is képes gépkocsija. A közlekedési dugókban néha nekünk is eszünkbe jutott valami hasonló, de talán még várunk az igazira.

Suttogások Kínában. Arról suttog a média, hogy a News Corp. és AOL Time Warner média cégek tárgyalásban vannak a kínaiakkal arról, hogy nyilvánosságra hozzák a Guangdong déli körzet fejlesztési programjait. Ennek fejében megkapják a jogot, hogy a CCTV államilag ellenőrzött csatornát közvetíthetik az USA-ban.

Az Euro bevezetését követelik Spanyolországban. Úgy hírlik, hogy a közös pénz bevezetése a szervezett bűnözés életét könnyebbé teszi. A Basque szeparatista ETA csoport "forradalmi adó" leveleket küldött üzletembereknek, amikben követeli a peseta helyett az euro bevezetését.

A TIME magazin 2001. szeptember 17-i száma alapján



Tvordy György

2001. szeptember 15., szombat 12:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület