CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Reagálás a Fidesz frakcióvégén elhangztottakra

MSZP Sajtótájékoztató

    Kránitz László országgyűlési képviselőjelölt sajtótájékoztatón reagált az az elmúlt hétvégén Sopronba tartott Fidesz parlamenti frakciója kihelyezett ülésén elhangzottakra. Ezekkel kapcsolatosan a képviselőjelölt a legfőbb hangsúlyt arra helyezte, hogy szerinte a Fidesz soproni rendezvénye kapcsán olyan ígértekkel halmozta el a várost, amelyekre reagálni kell.

    A képviselőjelölt a hétvégén elhangzott ígéretekre 4 pontban adott válaszait eljuttatta szerkesztőségünbe.

1. Sopron olimpiai helyszín lehet, a kosárlabda mérkőzéseket rendeznék meg a városban.

    Kránitz László elmondta, hogy ő is mer nagyokat álmodni, mint a miniszterelnök úr, de a realitásokat figyelembe véve, a Fidesz hamis vágyakat gerjesztett a lakosság, illetve a vállalkozók szívében. Ugyanis csak néhány “apróság” hiányzik ahhoz, hogy olimpiai helyszín legyen Sopron, ezek közül néhány: nincs megfelelő méretű sportcsarnok, nincsenek jó minőségű 4-5 csillagos szállodáink, botrányosak a város útjai.
2. A konferencia-turizmus fejlesztése a városban.
    Az MSZP is teljes szívvel támogatja azt a törekvést, hogy a csökkenő bevásárló-turizmust minőségi turizmussal váltsuk fel. De ehhez nem elegendő kialakítani egy konferencia központot, hanem, ahogy fentebb is említette a képviselőjelölt, minőségi szállodák kellenek, szórakoztató és szabadidő központ, jó minőségű utak, és nagyon sok parkoló. A képviselőjelölt kihangsúlyozta azt is, hogy a konferencia központ tervei már 1997 tavaszán elkészültek, csak a Fidesz erről mélyen hallgat. Arról viszont nem, hogy a Széchenyi-terv pályázatán nyert a város 400 millió forintot a konferencia központ építéséhez, amit úgy állítanak be, hogy ez egy adomány a város számára. A szocialisták véleménye szerint, viszont ez nem adomány, hanem járt a városnak ez a pénz, mert enélkül képtelenség lenne befejezni az építkezést.
3. A határátkelő felé vezető út négy sávossá lesz átépítve.
    A legfontosabb kérdés ezzel kapcsolatban, ami az emberben felmerül, hogy miért csak most jutott eszébe Dr. Szájer Józsefnek ez a probléma, a választások előtt fél évvel. Ez már egy évtizedes ügy. 1998 őszétől kezdve az lett volna az egyik legfőbb dolga a képviselő úrnak, hogy megoldja ezt a problémát, és nem arra kellett volna hivatkoznia, hogy azért nem lehet szélesíteni az utat, mert ott van a domb. Az a domb évtizedek óta ott van. Ez csak most tűnt fel, az igen tisztelt képviselő úrnak?
4. A város milyen sokat profitált a bérlakás programból, a Széchenyi terv keretén belül. Ez nem igaz. Ezt azért mondhatjuk ki ilyen nyíltan, mert számokkal lehet igazolni az ellenkezőjét. 1994 és 1998 között 95 bérlakás lett átadva. 1998 és 2001. október 3. között 28 bérlakás lett átadva. Mellékesen érdemes megjegyezni, hogy 1996-os terv volt az átadott 28 bérlakás, mai eredetileg 40-re volt tervezve, de 1999-ben valaki, vagy valakik közgyűlési határozat nélkül 28-ra változtatták a lakások számát. NO COMMENT! A következő ügy, amivel Kránitz László foglalkozott, a stadion ügye volt. A képviselőjelölt elmondta, hogy tévhit az, hogy a szocialista frakció ellenezte, hogy legyen a városban stadion rekonstrukció, hogy Sopronba érkezzen 355 millió forint. Az MSZP képviselői is szeretik a focit. De a legfőbb kifogásuk az volt, hogy előkészítetlen volt az anyag, egy éve senki nem foglalkozott vele.
A másik fő kifogás az volt, hogy a Káposztás utcai stadion alkalmatlan a felújításra.
Keresni kell egy másik helyet, amit érdemesebb felújítani. A Káposztás utcai stadiont a város körbe nőtte, nincsen hely arra, hogy megfelelő számú parkoló kerüljön kialakításra, illetve, hogy ez a terület igazi sport, szabadidő és kulturális események helyszíne legyen.
A képviselőjelölt azzal zárta sajtótájékoztatóját, hogy 1998 óta három kormánypárti, soproni képviselő ül a Parlamentben. Ha megnézzük a többi “Fidesz várost” (Szeged, Debrecen, Kaposvár, Pápa) láthatjuk, hogy milliárdokat költöttek a közterületek fejlesztésére, míg nálunk egy árva fillér sem érkezett arra, hogy felújítsuk a belvárosunkat, sétálóutcákat alakítsunk ki, a tereinket, parkjainkat rendbe hozzuk, szökőkutakat építsünk, műemléki házainkat legalább kívülről tataroztassuk.



2001. oktĂłber 03., szerda 16:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület