CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Az újoncot zavarják a médiások

William az érdeklődés középpontjában

Az új ember mozgalmas fogadtatása. Talán a királyi család is olyan halandó, mint mi vagyunk. Például mi tudjuk, hogyan fogadjuk, amikor egy őrült fotós folyamatosan az arcunk előtt rohangál a kamerájával. A 19 éves William herceget bosszantja a körülötte zajló felhajtás. Skóciában a St. Andrews Egyetemen eltöltött első hete alatt kétszer is megzavarta egy filmes csoport szigorúan vett magánéletében, amit a Buckingham Palota szabályzata előír a korona várományosa részére. Miután az operatőrt kidobták a Campusból, Will panaszkodva felhívta édesapját. A felháborodott Károly herceg a londoni lapok szerint még bosszúsabb volt, amikor megtudta, hogy a stáb az Ardent társaságnak dolgozott, ami Will nagybátyja és Károly fiatalabb öccse, Edward herceg tulajdona. Edward bocsánatot kért és biztosította Károlyt, hogy az Ardent nem fogja unokaöccsét többé zavarni. Ezután a stáb a Campuson kívül kérdezte a hallgatókat, ami Károlyt arra késztette, hogy maga is telefonáljon a dologban. Arról nem lehet tudni, hogy vajon Károly az édesanyjához is elfutott volna-e.

Az ősz szenzációja. Azt mondják, hogy a macskáknak kilenc életük van. Hát akkor miért ne térhetne ismét vissza egy macska-ügyességgel, -ruganyossággal rendelkező szuper sztár, Michael Jordan az NBA játékterére? Miután nagyon ügyesen beadagolta a szurkolóknak és a ligának esetleges visszatérését, a Levegő Ura két éves szerződést írt alá a Washington Wizards-sal. Talán az első alkalom az NBA történetében, hogy egy résztulajdonos és a kosárlabda szakág igazgatója időlegesen lemond, és ez a csapat jegyeladását ugrásszerűen megnöveli. A kérdés azért megmarad: tud még játszani? Tud még elég jól játszani ahhoz, hogy a csapatát a rájátszásba vezesse, ahol eddigi 13 éves történetében csak egyszer szerepelt? Milyen hatással lesz a 82 mérkőzés alatti parkettamunka 38 éves térdeire? És végül miért kell Jordannak bizonygatnia, hogy a játék szeretete miatt akar visszatérni? Az is tény, hogy a teljes első évi fizetését felajánlotta a szeptember 11-i kárvallottak megsegítésére. Ami a Wizard szurkolókat illeti, kíváncsian várják mind a jól szövegelő "öreg szivart", Jordan-t, mind a fiatal Kwame Brown-t, aki az NBA első számú draft játékosa. Vajon Michael Jordan azt gondolja, hogy Kwame lehet az ő utódja? Mindenesetre a macska tovább nyelvelhet.

Mit adhat még? A szeptember 11-i támadás után Michael Jackson bejelentette, hogy össze fog hozni egy all-star együttest új számának a felvételére, aminek címe: Mit adhatok még? Azt reméli, hogy a lemezeladásokból 50 millió dollár befolyik, és azt az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére szánja. Ez az elképzelés már korábban is megfogalmazódott. 1999 áprilisában Jackson megígérte, hogy milliókat ajánl fel a koszovói albán gyerekeknek annak a számának a bevételéből, melynek címe: Mit adhatok még? De Jacko sohasem vette fel a zenét, és az 1999-es két koncertjén, Szöulban és Münchenben sem adta elő, amelyik jelentős nemzetközi támogatást biztosított volna. A vezető producere, Marc Schaffel szerint a Gloved One-t most újraírták és neves sztárokkal felvették. Hamarosan a boltokba kerül, remélve, hogy Jackson közben nem találkozik valakivel, akinek ismét felajánlja a bevételt.

A TIME magazin 2001. október 8-i száma alapján



Tvordy György

2001. október 05., péntek 10:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület