CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Kőszegi Anna Mária kiállítása

A Pannónia Med Hotelben dr. Lovag Zsuzsa művészettörténész nyitotta meg október 7-én 16 órakor Kőszegi Anna Mária textilművész kiállítását. Hangsúlyozta annak mind technikai virtuozitását, mind tartalmi elemeit.
A művész eddig főleg mások álmait szőtte anyagba, számos csoportos tárlaton való résztvétel után ez az első önálló kiállítása. Kedves meglepetés volt Fellegi Ádám zongoraművész szereplése a megnyitón, aki a Ragtime darab előadásával emelte az ünnep fényét.


Nézzük először leltárszerűen a listát, mit láthat a galériába érkező? Két nagyméretű gobelint, két kisebb méretű fali textíliát (Metamorfózis, Álom), a Bibla megszőtt változatát, iniciálékkal és jól olvasható betűkkel, roncsolva, kiégetve. Ezen kívül még egy kisebb méretű textil falikép függ a falon (Párbeszéd), rajta Szent István monogramja és az Intelmek egy mondata az idegenről, egy kollázs megszőtt aláírásokból Névkártyák címen, valamint két szék huzatát csodálhatjuik meg, felette három bokáig érő női ruha bársonyból, selyemből, (nők, figyelem!) lurex-szál díszítéssel, mellettük fali csengő hímzett húzója.


A faliképek valóban virtuóz technikai megoldással készültek, némelyik többszörös elforgatással és áttűnéssel. Nem kis teljesítmény! Szép a színek összhangja, és szemet gyönyörködtető a leveles faliszőnyegből kirajzolódó betűk tudatos komponáltsága. Kedves figyelmesség a nem kevés pénzbe került színes nyomatok kézbeadása, kis befűzött, emlékeztető fonállal jelezve a könnyen felejtőknek, hogy merre is jártak.


Őszintén reméljük, hogy megfelelő bátorsággal, kitartással, no meg egy kis - mindenhez szükséges - szerencsével még más műveit is láthatjuk a későbbiekben Kőszegi Anna Máriának. Bízunk benne, hogy ez a vasárnapi megnyitó egy önálló művészi pálya első állomása lesz csupán.

- DI -



2001. oktĂłber 09., kedd 09:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület