CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin

A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete véradásra várja Fertőszéplak lakóit kedden 16.00tól 19.30 percig a helyi általános iskolában. Csütörtökön 8.00 és 14.00 óra között a Soproni Rendőrkapitányság, a Tűzoltó parancsnokság, a Határforgalmi Kirendeltség, a Soproni Ruhagyár és a Civitas Pince Baráti Körének tagjait várják véradásra a Területi Vérellátó Intézetben. Ugyanezen a napon a rendészeti szakközépiskola 100 hallgatója is véradáson vesz majd részt a vérellátó állomáson.

Balczó András olimpiai és világbajnok öttusázó tart előadást Sport-politika-hit” címmel, ma este hat órakor a vendéglátó ipari szakközépiskolában.

Ingyenesen tanulhatnak japánul a soproniak Komatsu Yuka tanárnőtől. A japán hölgy október 16-án kedden 17.30-kor várja a 14 évesnél idősebb érdeklődőket a Széchenyi Gimnázium I.emeleti 19-es tantermében.

Az ünnepek miatt módosul a városi könyvtár nyitvatartási ideje. Október 20-án és 27-én szombaton 10.00-től 18.00 óráig várják az olvasókat. Október 23-24-én, valamint november 1-től 4-ig a könyvtár zárva tart.

Országos bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági akciót hirdetett október 15-ig az Országos Polgárőr Szövetség. A megmozduláshoz a Soproni Polgárőr Egyesület is csatlakozott. A soproni szervezet közlekedési és közbiztonsági akciókat, valamint a városban és a környéken található erdők, tavak, üdülőövezetek fokozott védelmét tűzte ki célfeladatként.

Dr. Payer Erzsébet ma 9.00 és 12.00 óra között tartja havi fogadónapját városházi hivatalában.

Ugyancsak fogadóórát tart ma Varga Gyula, az MSZP frakciójának képviselője. 18.00 órától a bánfalvi könyvtárban várja az érdeklődőket.

A brennbergbányai Borbála énekkar jubileumi megemlékező ünnepséget tart a kórus fennállásának 110. évfordulója alkalmából vasárnap 14.00 órakor a Bányász-pince melletti téren. A megemlékezés Becher Nándor: Mesél a brennbergi múlt című könyvének bemutatójával kezdődik. Rossz idő esetén a rendezvényt a kultúrházban tartják.

Gróf Széchenyi István emléktábláját avatja fel az Országos Széchenyi Kör vasárnap 12.00 órakor a röjtökmuzsaji Szidónia Hotelban. A legnagyobb magyar röjtöki látogatásának 160. évfordulójáról Szentkuti Károly, a Kör elnöke emlékezik majd meg.

A 13. Bécs-Budapest Szupermaratoni Futóversenyt rendezik október 19-23-a között, Sopront is érintő útvonalon. Dobor Dezső sajtófőnök az Ikva Rádiónak elmondta, hogy a 350 km-es verseny résztvevői 19-én este érnek Sopronba és 20-án reggel indulnak tovább Győr irányába.

A Millennium tiszteletére megjelent Hegykő község monográfiája. A kiadványt Kovácsné Szemes Ibolya tanárnő és Völgyi János polgármester szerkesztette.



2001. október 12., péntek 11:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület