CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin

Milyen legyen a Várkerület jövője? címmel fórumot tartott a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara. A fórum vendége Kuslits Tibor, városi főépítész volt, aki elmondta: a várost és a Belvárost újra élettel kell megtölteni, s ehhez új szemléletre van szükség. Ki kell dolgozni a fejlesztés elveit továbbá ki kell jelölni a befektetési területeket, amely már el is kezdődtek. A város vezető testülete decemberben tűzi napirendre e kérdést.

Olcsóbb lett az Intercity pótjegy a Győrből 14.24 -kor Sopronba induló vonaton. A pótjegy ára mindössze 100 forint a 90 km-es szakaszon.

Jubileumi, immár a 20. főmérnöki értekezletnek ad otthont a Sopron Hotel október 25-én és 26-án.

A kulturális tárca 15 millió forinttal járul hozzá Széchenyi István fertőszéplaki szülőházának rendbe hozásához. Ha a község képviselői megszavazzák az öt millió forintos önrész felhasználását, már az idén megkezdődhet az állagmegóvás.

Ma délután két órakor Kárpáti Zoltán emléke előtt tisztelegnek a Károly-magaslati kilátónál. Emlékfát ültetnek, majd emléktáblát avatnak a tudós tiszteletére. Délután fél négytől a METESZ székházban emlékülés lesz.

A Soproni Bencés Ház alapításának évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét tartanak holnap este hat órakor a Káptalanteremben. A szentmisét Horváth Dori Tamás a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója celebrálja.

A 13. Bécs-Budapest Szupermaratoni Futóversenyt rendezik október 19-23-a között, Sopront is érintő útvonalon. Dobor Dezső sajtófőnök az Ikva Rádiónak elmondta, hogy a 350 km-es verseny résztvevői ma délután érnek Sopronba és holnap reggel indulnak tovább Győr irányába. A mezőnyt ma 14.00 órától a Sportcentrumban fogadják.

Ma tartják az utolsó rendhagyó osztályfőnöki órát a drogról, a megelőzésről, illetve a drogmentes életről a Sopron Plaza Galériájában. Ma délután öt órakor Farkas Andrea egészségügyi referens lesz a beszélgetés vezetője, majd 19.00 órától, az "Angyallá szabják testemet" című filmet Farkas Gábor vezeti be.

Sopron város jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatalban ma 13.00-tól 17.00 óráig, holnap 8.00-tól 12.00 óráig lesz ügyfélfogadás.

Megváltozott a Sopronból Budapestre érkező helyközi buszok végállomása. A járatok az Erzsébet tér helyett ezentúl a Népligeti BKV végállomásra érkeznek.

Mintegy 120 millió Ft-s beruházással elkészült a SEMPERFORM Soproni Gyárában az új, környezetbarát, saját működtetésű világszínvonalú számítógépes felügyelettel ellátott energetikai rendszer. Az ünnepélyes átadásra október 25-én kerül sor.

.Az ünnepek miatt, módosul a városi könyvtár nyitva tartási ideje. Október 20-án és 27-én szombaton 10.00-től 18.00 óráig várják az olvasókat. Október 23-24-én, valamint november 1-től 4-ig a könyvtár zárva tart. .

Nehéz helyzetben van a soproni kórház, melyek okai a finanszírozási változások, a főépületben bekövetkező, egyre gyakoribb meghibásodások és a kihasználatlanság. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester elvileg lehetségesnek tartja a privatizációt, de azt, alapos vizsgálatnak kell megelőznie.



2001. október 19., péntek 12:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület