CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Kellemetlen kosaras hétvége

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT

PVSK - GYSEV-RINGA 83:68 (23:26, 28:10, 15:12, 17:20)


Ismét elérkezett a bajnokság fő rangadójának ideje. Csakúgy mint az elmúlt évben, megint nagy reményekkel vártuk a soproni sikert, megint hiába. Pedig nagyon erősítettünk. A Pécs jobban erősített. Nagyon felkészültünk erre a találkozóra. A Pécs jobban készült fel. Nagyon akartuk ezt a győzelmet. A Pécs jobban akarta. Hogy van ez, a Pécs mindent jobban csinál, mint a GYSEV? Persze még nincs vége a bajnokságnak, lesz még soproni visszavágó is, akár 16 ponttal is győzhetünk. Ebben reménykedhetünk és reménykednünk is kell.
Pedig jól indult a találkozó. Színvonalas első negyedben a soproniak voltak fölényben. Ekkor összeállt a védekezés is és a támadásokban a Balogh-Vilipic páros eredményes volt. Sajnos a folytatásban a pécsiek megtalálták védekezésük hatékonyságát és a kosárra veszélyes soproniakat sikeresen kikapcsolták. Emellett elkapták a kosárdobás fonalát és szinte nem tudtak hibázni. Főleg Újvári, Iványi, Vilutyte és Károlyi voltak eredményesek. A GYSEV-nél pedig előjött a régi probléma, Baloghon kívül nincs biztos pontszerző. Donkó önbizalom nélkül játszik, Eördöghnek pedig nem jött ki a játék. Az előző hetekben sziporkázott, most az egész meccsen 3 pontot dobott. Pont a Pécs ellen. Furcsa. A harmadik negyedben kicsit megtorpantak a hazaiak, többet hibáztak, de így is 18 pont volt a különbség. Az utolsó játékrészben már 22 pontos is volt a pécsi előny, amikor a kipontozódások után sikerült faragni a hátrányból és egy elviselhető 15 pontos különbséggel befejezni a rangadót. Előre könnyű megjósolni, hogy hatalmas csata várható a soproni visszavágón.

Pécs: IVÁNYI 7, ÚJVÁRI 13/3, Csák 7, VILUTYTE 17/3, Tuvics 11, Cs: Károlyi 21/9, Béres 7, Keller -, Darida -, Edző: Rátgéber László.

GYSEV: Donkó -, BALOGH 23/3, Eördögh 3/3, Kovacova 6, VILIPIC 18, Cs: Zirkova 14/9, Seres 4, Dénes -. Edző: Saeed Armaghani.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

DEBRECENI VADKAKASOK - SMAFC-ROTO ELZETT 84:67 (21:16, 20:26, 20:15, 23:10)


Nem a legjobb előjelekkel utazott az egyetemista gárda Debrecenbe, mivel Molnár még mindig sérült és Vavra valamint Szlávik J. sem volt teljesen egészséges. Ennek ellenére jól kezdett a soproni társulat és teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak. Palotai P. és Pojbics pontjaival a félidőben még egy ponttal a vendégek vezettek.
Fordulás után rákapcsoltak a debreceniek és fokozatosan növelték előnyüket. Fogyott a SMAFC ereje, ez mind a védekezésben mind a támadásban megmutatkozott és így egyre nőtt a hazai előny. Végül is egy olyan találkozón veszítettek a SMAFC-osok, ahol teljes csapattal a győzelemre is esélyük lett volna.

Debrecen: Hencsey 2, JURICS 20/3, Halm 8/3, Murray 19/3, RUCKER 21, Cs: Boldizsár 2, Senánszky -, MÉSZÁROS 11. Edző: Nagy Zoltán.

SMAFC: PALOTAI P. 13/9, POJBICS 16/3, Kotlik 1, Mogyorósi 12, ROSIC 16, Cs: Csátaljay -, Vavra P. 3, Szlávik J. 5, Bausz 1. Edző: Sterbenz Tamás.

SOPRONI ÁSZOK KC - PAKSI ATOMERŐMŰ 87:89 (11:20, 21:16, 22:21, 28:27)


A nyeretlen otthonába érkezett a veretlen. Micsoda ellentmondás! Aztán a játék képe nem igazolta ezt a nagy különbséget a két társaság között. Az első negyedben jól kezdtek a hazaiak és néhány pontos vezetést szereztek, ezt azonban a Paks Davis és Lukminas révén hamar ledolgozta, sőt 9 pontos előnyt is szereztek. A második negyedben Jakabovics és Stan jól mutatkoztak be, az ő pontjaikkal sikerült lefaragni a hátrányból és a félidőre 4 pontra csökkenteni a vendég előnyt.
Aztán fordulás után nőtt a vendégek előnye, de dicséretére szóljon a hazaiaknak, hogy nem adták fel, sőt Mérész nagyszerű alakításaival 59-nél utolérték a listavezetőt. A befejező játékrészben magasra hágott az izgalom. Egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Míg a vendégek a tisztára játszott helyzetekből dobálták a három pontosakat, addig az Ászok betörésekből és személyi dobásokból, na meg szintén három pontosakból tartották magukat. A befejezés drámai volt. Két pontos hazai vezetésnél lepattant a paksi kísérlet, amit visszaszereztek és Lukminas 6,25m-en túlról értékesített úgy, hogy személyit is dobhatott. Ezzel 2 pont lett oda és 6 mp volt hátra. Az ellentámadásnál Mérész dobott be két személyit, amikor csak 1,7 mp volt hátra. Egy előrevágott labdát Érsek kapott el, dobás kísérletet tett miközben faultolták. Lejárt az idő és időn túli személyikkel tudott nyerni a paksi csapat. Sajnálatos pech.

Soproni Ászok: MÉRÉSZ 18/9, JAKABOVICS 15/9, Bakonyi 5/3, Sajni 10, Durcek 16/3, Cs: STAN 18, Lakatos 2, Kocsis 3. Edző: Heinrich Róbert.

Paks: MÉSZÁROS 12/6, LUKMINAS 22/15, DAVIS 18/3, Jurgilas 7, Czigler 12, Cs: ÉRSEK 11/9, Rajkó 7/3, Edző: Fodor Péter

Tvordy György



2000. október 30., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület