CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Sátorozás


Ere a szóra emlékek rohannak meg minket, jók, rosszak egyaránt. Például így: már hajnali háromkor fel kellett kelni. A vonaton rosszul lett apa, a csomagjaink felét otthon hagytuk, egy héten keresztül szakadt az eső, és az állítólag vízálló sátorból vödörrel kellett kimerni a vizet...
Még lehetne sorolni a hasonló fantasztikus élményeket. Persze van, akinek az a véleménye, hogy nincs is jobb, mint egy kiadós sátorozás. Azoknak, akik meg akarják próbálni, ajánlatos előbb egy szakkönyvet elolvasni. A szakkönyv használatához hasznos tanácsokal szolgálhatunk:
1. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő szakkönyvet választottunk (pl. egy szakácskönyvvel nem sokat érnénk...)
2. Törekedjünk arra, hogy ne kezeljük kötelező olvasmányként, mert akkor előfordulhat, hogy kihagyunk fejezeteket.
3. Minden igyekezetünkkel, agyunk 100%-os kapacitásával forduljunk az adott probléma felé.
4. Igyekezzünk rögzíteni az információkat egy orvos pontosságával (a halálos kimenetelű műtéteket kivéve...)
5. Végül, ha mindez megvan, és ellenőriztük, hogy életbiztosításunk érvényes még, megpróbálhatjuk az egészet gyakorlatba átvinni.
Javasolt, hogy a sátor felállítását először az udvaron kíséreljük meg. Vigyázzunk az esetleg föld alatt húzódó vízvezetékekre, még sok gondot okozhatnak. Abban az eseteben, ha valami csoda folytán már a nyolcadik próbálkozásra sikerül a sátrat felállítani, kiköltözhetünk. Az este folyamán azonban minden megtörténhet... Vadállatok rohannak meg minket, és itt nem feltétlenül oroszlánra, vagy hasonló fajsúlyú egyedre gondolok, mert bár a hangyák köztudottan pici állatok, rengetegen vannak. Ha valakinek sikerül túlélnie az élelem megszerzéséért folytatott harcot, fogadja gratulációmat. Persze ez még mindig csak egy óra volt a hosszú-hosszú éjszakából... Szerencsére a szúnyogok csak ritkán verődnek rajokba, így max. kettőt kell belőlük átvészelnünk. A magányos szúnyogokkal pedig még a hülye is elboldogul. A többi probléma ehhez képest csekély.
A kényelmetlen göröngyök kiküszöbölésére a szakértők két módszert ajánlanak: báránykák számolgatását, vagy a hasznosabb, hogy hálótársunk védelme érdekében (már ha van...) szúnyogok és hangyák eltávolításával múlatjuk időnket. Ezek után mindenki saját felelősségére dönthet a sátorozás ellen, avagy mellett.
És hogy hol maradnak a jó élmények?
Hazaérünk, ismét emberi körülmények közé kerülünk, puha ágyikóban aludhatunk, és megállapíthatjuk, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.
- Bunny -



1998. jĂşnius 24., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület