CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Kettős mérkőzés

Kosaras hétvége

Férfi kosárlabda NBI B csoport

SOPRONI ÁSZOK KC - SMAFC-ROTO ELZETT 96:73 (23:24, 24:21, 28:16, 21:12)

Sopronban eddig példátlan kettős mérkőzésre került sor december 1-én délután: az Ászok és a GYSEV egy programban, egy belépődíjjal bonyolította le bajnoki találkozóját! Gratulálunk a klubok vezetőinek, szép példája volt ez a délután a sportszerű gondolkodásnak.

Nagyon izgalmasan indult a helyi rangadó. A SMAFC zónája meglepte az Ászokot és csak nehezen tudták azt átjátszani, illetve Sztojkovics remek triplái a legjobb megoldást adták. Kitűnt a SMAFC fiatalos lendülete és az Ászok rutinos, öreguras kosárlabdája. Az egyetemisták gyors lerohanásokból érték el kosaraikat, míg Jávorszkiék lassú, alapos labdajáratás után főleg Sztojkovics és Walke távoli dobásaival voltak eredményesek. A második félidőben aztán a rutin és a keményebb edzés munka fölé került a fiatalos hévnek, a sok szertelen megoldásnak. Az Ászok a második félidőben feledtette a veszprémi kisiklást és játékukat látva még érthetetlenebb volt a tény, hogy egy igen szerény csapattól miképpen lehetett kikapni. A találkozó vége felé aztán a pályára léptek az Ászok fiataljai is, akik jól megállták helyüket az ekkorra már erejükkel elkészült Mogyorósyék ellen.

ÁSZOK: Jávorszki 12/9, SZTOJKOVICS 33/21, WALKE 24/6, Sajni 7, polster 14, Cs: Stan 4, Balogh 2, Bogdán -, Körtélyesi -, Posch -. Edző: Zorán Kmézics.

SMAFC: PALOTAI P. 17/9, Pojbics 7/3, VAVRA 19, MOGYORÓSY 21, Molnár 4, Cs: Mike 3, Kotlik -, Petrovic 2,. Edző: Horváth József.

Női kosárlabda NBI A csoport:

GYSEV-RINGA - MÁV NAGYKANIZSAI TE 119:26 (40:6, 27:9, 26:4, 26:7)

Szinte hihetetlen, hogy ekkora különbség van két NBI-es kosárlabda csapat között! Méltatlan volt ez a találkozó a GYSEV profi csapatához, a közönséghez és a sport szelleméhez is. Olyan volt, mintha egy profi nehézsúlyú ökölvívó ellen egy légsúlyú amatőr bunyós nyilvános mérkőzésen állt volna ki. Ugye az is botrányos lenne, hát valahogy ilyen volt ez a szombat esti kosár meccs a maga 93! Pontos különbségével.

GYSEV: BEVILAQUA 18/6, BALOGH 19/6, EÖRDÖGH 14/3, KOVACOVA 12, SERES 22, Cs: Vilipic 13, Dénes 8, TÖRÖK 11/3, Varga 2, Horváth -. Edző: Farkas Sándor.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - DIÓSGYŐR 67:53 (20:16, 23:9, 12:16, 12:12)

Rangadónak indult ez a találkozó, azonban a vendégek csak egy negyeden át tudták magukat ehhez az elváráshoz tartani. Sajnos a Postás játékosai is fokozatosan átvették a vendégek sok hibával tarkított játékát. Jól kezdett Najdenova, aztán elszürkült. Jól kezdett Ambrus, aztán elszürkült. Csákány nem erőltette meg magát, de ez is elég volt, hogy csapata legjobbja legyen. Fodornak csak villanásai voltak. Sajnos Sauernak is, csak ritkábban. Sljahova elképesztően gyenge volt, szegény Russai nem sok lehetőséget kapott, de azzal sem tudott élni. Még Englert ügyeskedett, bizonygatta, hogy rá legalább úgy lehet számítani, mint Najdenovára. Most győzött a Postás, de nem volt olyan meggyőző a játékuk, hogy azt lehetett volna mondani: akár Diósgyőrben is győzhettek volna. Van még javítani valójuk.

POSTÁS: Najdenova 6, CSÁKÁNY 14/6, Fodor 12/6, Ambrus 11, Sauer 11, Cs: Sljahova 3/3, ENGLERT 10/3, Russai -. Edző: Meszlényi Róbert.

DIÓSGYŐR: Bukovszki 2, Brosovszki 5, Balogh 5/3, Ando 7, EMEAGI 17, Cs: Wielens 9, Radnóty 6, Szlimák 2. Edző: Vertetics István.Tvordy György

2001. december 03., hétfő 15:51


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület