CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2023. jĂşnius 9., pĂ©ntek, Félix, Annabella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

A magasra tett mérce

   
    Meghalt Lampérth Gyula, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum rendszerváltozás utáni történetének első igazgatója. A fiatal, nagycsaládos matematikus nem könnyű feladatot vállalt, amikor a nagyhagyományú intézet vezetését vállalta, a nevelés régi-új alapokra való helyezését, kapcsolatainak kiépítését és a hagyományok felelevenítését egyaránt tűzte maga elé célul amellett, hogy az érdemi oktatás magas szintre emelése sem volt másodrendű a programjában.
    Ökumenikus volt, aki a más történelmi vallásúak szeretetét és tiszteletét, hitük növelését ugyanúgy feladatának tartotta, mint azt, hogy a dunántúli evangélikusok oktatásának és nevelésének ismét központjává váljon az annyi rosszat megélt gimnázium.
     Szenvedélyes ember volt, aki szívesen vitatta meg a vallás kérdéseit másokkal, aki éppen egy bizonyos kisebbségi létben élés érzete miatt is fontosnak tartotta minden egyes ember megbecsülését. Ezt személyesen, mindenki megtapasztalhatta, aki gyermeke miatt vagy éppen az utóbbi időben kapott kitüntetései miatt riport, beszélgetés céljából látogatta meg.
    Hívő ember volt, aki több mint négy éve tudatosan és nyíltan viselt betegségének idejéről csak úgy tudott beszélni a kórházi ágyon, mint kegyelmi időről, mialatt iskolája, melyben – és ezt tartotta a legnagyobb dolognak – a gyerekek otthon érezték magukat, számtalan, Istentől eredő segítséget kapott.
    Magasra tett mércét, nehezen teljesíthető elvárást hagyott maga mögött az üres igazgatói székben, ahonnan a nyíltan hitet tevők helyére távozott.
 
 2001. december 03., hétfő 21:43


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület