CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Ötből öt

Euroliga: GYSEV káprázat

GYSEV-RINGA - LAVEZZINI BASKET PARMA 94:55 (18:15, 37:18, 14:14, 25:8)

Telt ház várta a csapatokat. A GYSEV két magassal, míg a Parma három magassal kezdett. A palánk alatt fölényben is voltak, míg a mezőnyben a soproniak voltak jobbak. Balogh nagyon magabiztosan kezdett, nagyon ritkán hibázott. A váltások során többször alacsony ember jutott egy magas olasz mellé és vagy fault vagy kosár lett az eredmény. Sajnos ekkor Vilipic nagyon indiszponált volt, szinte az összes lepattanót az olaszok szerezték meg. A védekezésünk még nem állt össze, nem csapatként próbáltuk az ellenfelet tartani, emiatt fej-fej mellett haladt a két csapat. Az első negyedben Balogh uralta a hazai támadásokat, az Ő pontjaival sikerült szerény előnyt kicsikarni. A folytatásban szerencsére a lányok megtalálták a magas emberek ellenszerét és az egyre többet hibázó olaszok ellen nőtt a különbség. Sajnos a 15. percben egy palánk alatti kavarodásban Seres olyan szerencsétlenül találta el könyökével Balogh Judit orrát-száját, hogy padlóra került és ápolás után sem tudott visszatérni. Ekkor már lendületben volt a csapatunk és a nagyszerű napot kifogó Baloghot is sikerült helyettesíteni. A különbség egyre nőtt. Seres jól küzdött és amikor szabadon hagyták, két triplát is dobott. Bevilaqua gyengén kezdett, azonban az utolsó negyedben magára talált és fontos pillanatokban lopott labdát és dobott triplát. A csereként beállt Török ügyesen irányított és egy elhajlásos tempója, valamint egy palánkról bevágott triplája a támadó idő utolsó másodpercében klasszis teljesítmény volt. Zirkova jobban mozgott, mint a megelőző találkozókon, szép kosarakat is dobott, de még többet várunk tőle. Gyakran pontjainak java részét akkor dobja, amikor már eldőlt a találkozó sorsa. Kovacova nagyon jól védekezett, támadásban még néhány ponttal többet hozhatna. Most egy tempója volt eredményes, többet is vállalhatna. Eördögh elég sokat játszott, dinamikusabb volt, mint korábban, de még mindig nehezen tud dobóhelyzetet kialakítani és a pontosságon is javítania kell. Dénes meglepően jól dolgozott a védelemben és a támadásban is kivette részét, jó százalékkal dobott. A végén három és fél perc erejéig Horváth is lehetőséget kapott, ügyesen mozgott és még a palánk alól egy duplát is szerzett. Kár, hogy a végén Török két büntetőt kihagyott.

Összefoglalva megállapíthatom, hogy a GYSEV nagyon jó napot fogott ki, a szerényebb teljesítményt nyújtó Parma ellen. Az edző nagyon jól mozgatta a játékosokat és mindenki bátran és lelkesen küzdött. Balogh korai kiválása nem törte össze a csapatot és nélküle is magabiztos győzelem született. Most öt Euroligás mérkőzésből öt győzelem a mérleg. Ennél sokkal jobb nem is lehetne.

GYSEV: BEVILAQUA 9/3, Zirkova 14/6, BALOGH 18/3, Kovacova 8, Vilipic 19, Cs: SERES 6/6, Eördögh 2, DÉNES 7/3, TÖRÖK 9/3, Horváth 2. Edző: Farkas Sándor.

PARMA: Penicheim 9, Gardellin 9/9, MILTON 19, Sciesaro 4, Griffith 9, Cs: Magadino 2, Franchini -, Nicosia 1, Costalunga 2. Edző: Paolo Rossi.

Ronchetti Kupa:

VOJVODINA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 64:82 (21:24, 13:18, 18:22, 12:18)

Az újvidéki Kupa mérkőzésen végre úgy játszott a Postás, ahogyan Meszlényi edző már régen várta csapatától. Aki pályára lépett, hozta magát. Najdenova jól irányított és végre ponterős is volt. Fodor igazán jó napot fogott ki, Ő volt a csapat legeredményesebb játékosa. Sauer is hozta magát annak ellenére, hogy az előző esti edzésen kifordult a bokája. Talán Csákány nyújtott gyengébb teljesítményt. A csereként beállt Ambrus igen ponterős volt, a szezon eddigi legtöbb pontját dobta. Sokat elárul a Postás teljesítményéről és a hazai csapatról, hogy mind a négy negyedet a soproniak nyerték. A Szolnok a hét végén Sopronban sem ígérkezik nehéz ellenfélnek az utazást követően.

VOJVODINA: Pinter 5/3, VUKOVIC 10/6, Andjelic 7/3, IVANCEVIC 12, Matovic 14, Cs: Pavicevic 4, Spiric 6, Beljanski 2, Varagic 2, Rsovac 2. Edző: Slobodan Lukic.

POSTÁS: NAJDENOVA 9/3, Csákány 4, FODOR 22/6, Sljahova 11, SAUER 12/3, Cs: AMBRUS 19, Russai 2, Englert 3/3.



Tvordy György

2001. december 13., csütörtök 16:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület