CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Nem az érték, az ötlet számít

Intelligens papír és karácsony


Kezembe került egy csomagküldő katalógusa, melynek címoldalán ez áll: "Minden termék intelligens hullámpapírból - archiváláshoz, kedvező áron."

Közlik még a termékekről, hogy: "Ajánlataink az ipar, kézműipar, kereskedelem, igazgatás és hasonló intézmények számára készültek". Egy 410 mm x 350 mm x 300 mm-es doboz például, ha tízet rendelnek, 860,- Ft/db. Ha hatvanat, akkor 740,- Ft/db, s ha százat, 690,- Ft/db. Szerény véleményem szerint drágák e dobozok. Persze, én nem vagyok sem ipar, sem kereskedelem, sem igazgatás... viszont a 600 féle ötletes dobozt, polcot, rekeszt, borítékot, sőt papírból készült bútort, illetve gyermekjátékot végignézve nem egy tárgy ötletet ad az embernek, mintegy "megtermékenyíti a fantáziát".

Szerencsére ma már kapható hullámkarton az üzletekben - mappa vagy aktatáska elkészítésének akár magunk is nekifoghatunk. Asztalra állítható kis képkeret is kitelhet ügyességünkből, ha egy boltból kért kartondobozt kellő "szabásminta" alapján kivágunk, majd bevonunk színes vagy díszes papírral, vagy befestjük. Hasonló módon, csak persze más méretet és szabásmintát választva, oldhatjuk meg megőrzésre szánt értékes folyóiratok kis helyen, rendezetten, mutatósan tárolását.

Nem utolsó ötlet például konyhába fedőtartót "fabrikálni" bevont vagy befestett kartonból. (Uraim! Esetleg...) Tiszta, erős papírból (írószerboltban érdemes szétnézni!) vállfák is készíthetők. Színes babaház bababútorokkal, lovagvár, bábszínházhoz paraván alkotható (hiszen ez már valódi alkotás!) szintén bolti, "kunyerált" dobozokból kivágva, összeállítva, színesre varázsolva... Kedves Apukák, rajta! Még nem késtek el!

Hölgyek! Urak! Lányok! Fiúk! Karácsonyi italajándék (vagy szilveszteri vendégségbe vitt pezsgő) exkluzív csomagolása készülhet színes hullámkartonból.

És hogy rólatok se feledkezzem meg, kedves Gyerekek, javaslom, esetleg veselkedjetek neki, s készítsetek elegáns dobozt levelek, fotók, netán videokazetták, CD-k tárolásához - erős kartonból festve, ragasztva stb., hiszen annyi ötletetek van úgyis! Szülőnek, testvérnek biztosan örömet okoztok vele!

Remélem, van, akiben megmozdult az alkotókedv! Annyi pénzt kiadunk így karácsonytájt "sablon" ajándékokra! Egy-két személy kapjon ízelítőt egyéniségünkből, ötletességünkből is, amikor igazi, egyedi meglepetésünket bontogatja a fa alatt!

- gyöngyös -



2001. december 14., péntek 19:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület