CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Mindenki Sopronban játszott

Női kosárlabda NBI A csoport:

GYSEV-RINGA - SZEKSZÁRD 98:62 (25:17, 21:19, 28:11, 24:15)

Megint a korábbi képlet vált főszereplővé: egy gyenge csapat jött Sopronba játszani és a célokat magasra emelő gyseves lányok-asszonyok nem tudtak eléggé koncentrálni erre a találkozóra. Tudat alatt csak annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos vezetéshez kellett. Amikor, a harmadik negyedben kiegyenlített a Szekszárd, akkor összeszedték magukat és megmutatták, hogy ki az igazi úr (hölgy) a pályán. Most már mondhatjuk, hogy szokás szerint Bevilaqua szerezte a labdákat, Balogh szórta a triplákat és duplákat és a gyors indításokból Zirkova és Eördögh dobálta a ziccereket. Vilipic egyeduralkodó volt a palánkok alatt és így könnyen szerzett számos lepattanót és dobálta a kosarakat. Erről a partiról nem is érdemes sokat beszélni.

GYSEV: BEVILAQUA 9/3, ZIRKOVA 14/6, BALOGH 26/12, Seres 8, VILIPIC 20, Cs: Török 6/3, EÖRDÖGH 12, Dénes 3/3, Varga -, Horváth -. Edző: Farkas Sándor.

SZEKSZÁRD: Völgyesi 8/3, Szemerédi -, Szélesy 7/3, Kajdacsi -, VUKOVIC 22, Cs: Nyirő 7, LÓDI 12. Edző: Ujhelyi Gábor.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - SZOLNOKI MÁV 89:72 (20:22, 22:16, 26:16, 21:18)

Sauer sérülés miatt nem játszott és a hiányát megérezte a csapat. Az elején a vendégek bátran és eredményesen harcoltak, a Postás pedig arra vigyázott, hogy egy picit mindig elől legyen. Sljahova nagy harci kedvében dobálta a kosarakat, amihez Ambrus is szépen hozzájárult. Feltűnő volt Najdenova szemfülessége és szerzett nagyszámú pontja. Fodor időszakosan talált be, Csákány még úgy sem. Rejtély Csákány ilyen tartós mélyrepülése. Fordulás után a Szolnok megingott és ezt Ambrusék kihasználták. Fokozatosan növelték előnyüket, a kicsit elfáradó vendégek ellen. Ebben a szakaszban Najdenova szép betörései, Fodor szép tempói és Englert ügyes megmozdulásai biztosították a hazai fölényt. Úgy látszik, hogy amikor Najdenova és Englert együtt vannak a pályán, akkor eredményesebben játszik a csapat. Végül is a 17 pontos különbség reálisan mutatja a két csapat közti különbséget.

POSTÁS: NAJDENOVA 20/6, Csákány 6, FODOR 17/9, SLJAHOVA 15/3, ANBRUS 14, Cs: Russai -, ENGLERT 9/3, Fürész -, Takács -, Major -. Edző: Meszlényi Róbert.

Férfi kosárlabda NBI B csoport:

SOPRONI ÁSZOK KC - PÁPATEL KC 118:58 (43:11, 30:17, 25:19, 20:11)

A vendégek az első negyedben valami hihetetlenül gyengén kezdtek és az Ászok teljesen tetszőlegesen érte el pontjait. Sztojkovic egymás után szórta a triplákat, de ekkor Polszter is hibátlanul tempózott. A továbbiakban egy kicsit jobban összeszedte magát a jó nevekből álló csapat, de még így is egy edzetlen, szervezetlen játékot mutató társaság képét mutatták. A soproniaknál Kováts és Bogdán teljesítménye érdemel még említést. Körtélyesi is szép dolgokat produkált. Ezt a találkozót nem emlegethetjük, amikor emlékezetes kosárlabda mérkőzésekről beszélgetünk.

ÁSZOK: SZTOJKOVIC 22/18, BOGDÁN 19/6, Walke 5/3, Sajni 2, Polster 8, Cs: KOVÁTS 20/12, KÖRTÉLYESI 14, Balogh 8, STAN 18, Posch 2. Edző: Zorán Kmézics.

A vendégek legjobb dobói: Nagy Zs. 23, Hencsey 17/9.

SMAFC-ROTO ELZETT - KODOLÁNYI FEHÉRVÉR KC 107:86 (23:26, 22:17, 31:21, 31:22)

A soproni védekezés lyukas volt és a nem túl erős vendégek megtalálták a réseket és meglepő vezetésre tettek szert. Ez azonban nem tartott sokáig, mivel a SMAFC rendezte sorait és a félidőben már 2 pontos soproni vezetést mutatott az eredményjelző. A folytatásban a zóna védekezés megzavarta a fehérváriakat és a hibáikból indított gyors támadások biztos hazai vezetést eredményeztek. Pojbics, Vavra és Mogyorósi szorgalmasan gyűjtögették a pontjaikat és ezzel csapatuk jelentős előnyt szerzett. A végére a vendégek már beletörődtek vereségükbe és ekkor látványos soproni megoldásoknak tapsolhatott a lelkes közönség.

SMAFC: Palotai 5, POJBICS 21/15, VAVRA 21/6, MOGYORÓSI 26, Molnár 2, Cs: Petrovics 11, BAUSZ 11/3, Mike 5/3, Zsirai 5. Edző: Horváth József.



Tvordy György

2001. december 17., hétfő 14:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület