CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

"Hát, így erősödik a mai ifjúság"

 Nehéz ügy

 Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, aki eddig azt hittem, hogy egy kisiskolás táskája lényegesen könnyebb az enyémnél. Hogy ez milyen óriási tévedés, akkor jöttem rá, amikor egy fagyos reggelen én kísértem el az öcsémet az iskolába, az első
kanyar után ugyanis Zsombor megállt, mintha gyökeret eresztett volna, és semmi szín alatt nem volt hajlandó tovább menni.
 Többszöri kérdezés után aztán végre kibökte, hogy nehéz a táska, nem bírja, és egy tapodtat se mozdul, ha neki kell cipelni. Mit volt mit tenni, hacsak nem akartam én is elkésni, fülön kellett ragadnom azt a nyomorult táskát, és elvonszoltam az iskoláig.
 Az eset után viszont komolyan érdekelni kezdett, hogy mi a csoda lehet abban a hátravalóban,amit nemhogy egy másodikos gyerek, hanem én is alig bírok megmoccantani. Tulajdonképpen ahhoz a tíz kilónyi téglával megrakott turistahátizsákhoz hasonlíthatnám, amelyet lelkes gazdája naponta háromszor fel- meg lecipel egy jó magas hegyről, hogy edzésben maradjon.
Hogy itt a tégla milyen szerepet kap, gondolom, nyilvánvaló... Hát, így erősödik a mai ifjúság.A következőkben álljon itt egy rövid lista arról, mi mindent lehet egy piciny hátravalóba bezsúfolni (természetesen a teljesség igénye nélkül): hét-nyolc könyv, egy rókás, egy huszáros, egy nyuszis, meg egy négyzethálós füzet ,a matekórákra, na meg a németcucc, ami áll egy könyvből, egy szótárból, meg egy füzetből.
 Azért Zsombor figyelmességét is mutatja, hogy a németholmiját egy hétig minden áldott nap elhordta, ha kellett, ha nem.
 A felsoroltakon kívül szükség van még mindenféle zsákokra is, úgymint: matekzsák, rajzzsák, technika zsák, tisztasági (?) csomag, stb. Ezeket csak vakációkor kell hazavinni, és évkezdéskor visszahordani, de akkor mindet egyszerre. Ilyenkor feltétlenül megéri egy kisebbfajta tehertaxit fogadni, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy személygépkocsiba minden befér.
 Azt nincs szándékomban vitatni, hogy erre a töméntelen holmira mind szükségük van-e a gyerekeknek, de van olyan könyvük is, amit már két éve hordanak, és még egyetlenegyszer sem olvastak belőle, valószínüleg egyszerűen azért, mert még nem került sorra. Megvenni mindenbizonnyal azért akkor kellett, mert két év alatt csak felment volna az ára, hogy magukkal hordani miért kell azóta is, arra nincs magyarázat. De legalább büszkék lehetünk majd azokra a gyerekekre, akik mindezek ellenére sem kapnak felnőttkorukra gerincferdülést.

Réka



1999. január 26., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület