CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

MSZP reagálás a soproni szociális bérlakások ügyében

Kránitz László az MSZP soproni szervezetének országgyűlési képviselőlejöltje szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtónyilatkozatban reagál dr. Szájer József (Fidesz-MPP) országgyűlési képviselő  Kisalföldben elhangzott beszámolójára. A cikket olvasóink a SopronMedia tallózóban olvashatták.

    Az Országgyűlésben végzett képviseleti munkájának összegzésére kérte fel a Kisalföld a város, pontosabban a 7. számú választókerület országgyűlési képviselőjét, dr. Szájer Józsefet (Fidesz-MPP). Bizonyos vagyok abban, hogy aki Sopronban él, értetlenül és megdöbbenéssel olvasta a képviselő úr szavait, melyekben munkájának eredményeit sorolja a lap december 29-iki számában.
    Nézzük, mi ad okot a megdöbbenésre: “Az év egyik fontos eredménye, hogy Sopronban felépültek az első szociális bérlakások, amelyre tizenöt éve nem volt példa”- nyilatkozta dr. Szájer József.
    A képviselő úrral szemben mi, soproniak tudjuk, hogy az önkormányzat nem egészen négy éve – megjegyzem, szocialista vezetés alatt - jó néhány szociális bérlakást megépített. A Tómalom utcában 1998-ban 59 kulcsrakész bérlakás épült, melyek kivitelezője a Fertődi Építő és Szolgáltató Rt. volt. A L alakú épület egyik szárnyában 28 darab, a másikban 31 darab lakás helyezkedik el. Egy évvel korábban, 1997-ben pedig a volt váltólakások épületének teljes felújítását követően 15 család jutott új otthonhoz.
    Megértem, hogy a képviselő úr számára a 2001-es év fontos eredménye annak a 28 – a korábbi, szocialista vezetésű ciklusban 40 darabra tervezett és eldöntött -, Kossuth Lajos utcai bérlakásnak az átadása, amelyek megépítéséhez - kiegészítendő az önkormányzati forrásokat - az állam is hozzájárult. Tudom, hogy a soproniak ezt is örömmel fogadták és ellentétben a képviselő úrral, eredményként fogják számon tartani.
    Értetlenül állok az előtt, hogy dr. Szájer József e tényeket elhallgatta a Kisalföld olvasói előtt. (A lap egyébként a lakások ünnepélyes átadásáról beszámolt annak idején.) Nehéz elképzelni, hogy a városunkat 12 éven át képviselő dr. Szájer József, aki ráadásul úgy nyilatkozik, hogy “fogadóóráin az ügyek ötven százaléka valamilyen lakásprobléma volt”, ne tudott volna az önkormányzat szociális bérlakások építésében tett erőfeszítéseiről és eredményeiről.
    Mint dr. Szájer József politikai vetélytársa, ezek után meg kell állapítanom, hogy a képviselő úr, aki nyilvánosan kifejezte óhaját, hogy az országgyűlési képviselőválasztások kampánya az olimpiai játékok tisztaságához hasonló legyen, már a kampány elején átlépte azt a határt, mely számomra a tiszta versenyt jelenti. Vajon tudja-e, mit gondolnak a választók? - zárja nyilatkozatát Kránitz László az MSZP soproni szervezetének országgyűlési képviselőlejöltje.



2002. január 03., csütörtök 17:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület