CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

Párizs-Dakar rally a Lehár utcában

    Nagy örömmel tapasztaltam az elmúlt év szeptemberében, hogy végre megoldódni látszik a Lehár Ferenc utcában a csapadékvíz elvezetés. Sok ottlakónak jelentett ez gondot, szinte minden nagyobb zápor után beindultak a búvárszivattyúk, és ontották a pincékből az égi áldást. Valószínűleg a csapadék elvezetésével meg fog oldódni a pincék szárazon tartásának problémája, úszómedencéből visszaalakulnak pincévé. Minden építés bizonyos kellemetlenségekkel jár. Ez alól a fent említett sem kivétel.
    Felbontották az utat, hol az egyik oldal, hol a másik vált járhatatlanná. Az aszfaltozást csak a Mészverem utcában végezték el, így aztán a Lehár Ferenc utca teljes hosszában hadműveleti területté vált. Néztem a televízióban az afgán tudósításokat, valami "deja vu" érzés fogott el. Semmi különbség legalábbis az utak állapotát illetően. Bukkanó bukkanó hátán, gödör gödör mellet, kivilágítatlan szakadékok , tankcsapdák szerteszét az úton. Eleinte próbálkoztak azzal, hogy murvával betemetik a gödröket, de az arra járó gépjárművek pillanatok alatt még mélyebb gödröt ástak a helyükbe.
    Átmeneti enyhülést hozott a kemény fagy, mert a nedves töltés betonszilárdságúra fagyott, de most, hogy enyhül az idő visszaállt a megszokott rend. Gépkocsival közlekedni felér egy Párizs-Dakar rally igénybevétellel. Sajnos jó néhányan az ott lakók közül kénytelenek mégis közlekedni, sőt gépkocsit használni, mert kisgyermekeik vannak. E nélkül a babakocsi menne tönkre, nem beszélve az értékes időről, amibe a járdának nevezett akadálypálya leküzdése kerül. Egy szó mint száz ha ez így megy tovább akkor helikopterrel lehet csak biztonságosan közlekedni.
    Nem tudom , hogy milyen határidőket szabtak meg az építőknek, nem tudom mit vállaltak az építők a közlekedés folyamatosságának biztosítására, de ami most itt van az már tarthatatlan. Sárt dagasztanak az autók, ha olvad, különben tengelyt törnek. Mikorra várható megnyugtató megoldás? Az ottlakók türelemmel viselik a megpróbáltatásokat, az autósok udvariassági szintje soha nem látható magasságokba szökött de szeretnénk már végre sima aszfalton közlekedni, a gyerekek sima járdán kerékpározni, a szülők kényelmesen babakocsit tolni.

A. N.



2002. január 11., péntek 13:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület