CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

"Lelkiismeretes pedagógiai munka alaposan kikezdte Ili néni idegeit..."

Tanító néni kérem, önnek melyik rajzfilm (volt) a kedvence?!

A tanító néni a menza ajtajánál ácsorgott, az étel felé kígyózó, hosszú sor végén. Ili nénit - nevezzük most így -, aki már hosszú évek óta tanította az általános iskola elsős-másodikos osztályait, mindenki jól ismerte errefelé. Többek között azt is tudta róla a diáksereg apraja-nagyja, hogy az évtizedeken át tartó, lelkiismeretes pedagógiai munka alaposan kikezdte Ili néni idegeit.

Egyszóval, a tanító néni egyelőre békésen álldogált a sorára várva, és éppen hátrafordult egy pillanatra, amikor a menza mögötte lévő lengőajtaja hirtelen szembevágódott vele, és egy elsősforma kisdiák viharzott el mellette. Ili nénit ugyan majd feldöntötte az ajtó, de meg sem moccant, a szeme sem rebbent meg, hanem derekasan ellenállt a váratlan támadásnak.

Nem telt bele azonban másfél perc, és a lengőajtó (a változatosság kedvéért) valósággal "hátba támadta" a még mindig nyugodtan álldogáló tanító nénit, és nyomban újból előbukkant egy kisiskolás is. Ili néni most egy kissé ugyan összehúzta a szemöldökét, de még mindig nem moccant - igaz, nem is nagyon lett volna hova, mert a végeláthatatlan sor még mindig egy helyben toporgott.

Körülbelül fél perc telhetett el, amikor egy újabb kiéhezett tanuló robogott be a menzára, s az akaratlanul is meglökött lengőajtó alaposan hátba vágta a mit sem sejtő (?!) tanító nénit, akit még mindig nem hagyott el a béketűrése, csak a fejét ingatta egyre rosszallóbban…

Néhány másodperc múlva újból nyílt az ajtó, és a mögüle előbukkanó kisfiú - őt nevezzük mondjuk Gáborkának - szerencsétlenségére újból meglökte a tanító nénit. A menza viszonylagos csöndjét ekkor hirtelen iszonytató ordítás törte meg, aminek a hangja minden egyéb hangot elnyomott - sem csámcsogást, sem szürcsölést, de még kanálcsörömpölést sem lehetett többé hallani.

- Te vagy a negyedik! Te vagy a negyediiik!! TE VAGY MA A NEGYEDIIIK!!! - hangzott a fülsüketítő visítás Ili néni szájából, aki az étkezdében tartózkodó diákok és tanárok szeme láttára nyakon ragadta a rémült kisfiút, és úgy kente arccal a falra, hogy Gáborka szemüvegét nem lehetett felismerni a rajta keletkezett karcolásoktól.

Otthon aztán alapos faggatás után a gyerek szülei kiderítették, hogyan szerezte Gáborka szemüvege a maradandó, súlyos sérüléseket, szóltak a kisfiú tanító nénijének, talán az igazgató bácsinak is, rendezték az esetet, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak… A történetnek viszont komoly tanulsága van: ne engedjük meg gyermekeinknek, hogy agresszív rajzfilmeket nézzenek, mert lám, milyen felnőtt lesz belőlük…

Réka



1999. február 22., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület