CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Szájer József Ágfalván

    Tizenkét év után első alkalommal állhat úgy a választópolgárok elé, hogy az elmúlt négy évről a település országgyűlési képviselőjeként és egyben kormánypárti politikusként felelősséggel kell beszámolnia - hangsúlyozta dr. Szájer József az Ágfalván tartott lakossági fórumon január 29-én, amelyet megelőzően ágfalvi polgárokat otthonukban is felkeresett. Az országgyűlési képviselőt – egy-két kérdés erejéig,  véleménynyilvánítás okán – útközben többen is megállították.


A 2012-es magyarországi olimpiát aláírásával támogató

   Nagy Géza és felesége a negyvenes évek végétől, a kitelepítések óta él Ágfalván. Gondok, örömök és élmények között ezért is említették a párkányi Mária-Valéria híd avatását, amelyen személyesen is résztvettek. Koloszár Istvánné nyugdíjas; mint mondta, nem hisz a médiából folyó ígérgetéseknek, ezért is örült annak, hogy az országgyűlési képviselő személyesen kereste fel otthonában, ott, ahol tényleg közvetlenül elmondhatja neki, azt, amit gondol. Az olimpia megrendezését aláírásával szívesen támogatta, hiszen mint mondta, a gyerekei és unokái, de még ő maga is szívesen elmenne a megnyitóra.


Nagy Géza és felesége dr. Szájer Józseffel

    Sánta Ferencné 15 éve közalkalmazottként dolgozik. Elmondta, hogy a minimálbér-emelést kövezően úgy érzi, hogy korrekciókat kellene alkalmazni, úgy érzi, hogy a jelenlegi rendszer nem minden esetben igazságos. Dr. Szájer József a minimálbér emelésének kérdésével kapcsolatban hangsúlyozta, azt, hogy dönteniük kellett arról, hogy egy utólagos korrekciót felvállalva megemelik annak összegét, vagy pedig semmit sem tesznek a magasabb bérek, – közvetve – a magasabb életszínvonal érdekében. Vállalkozók is beinvitálták otthonukba dr. Szájer Józsefet, akik elmondták, hogy a nehézségek ellenére a jövőben reménykedve teszik a dolgukat.


Wágner Géza otthonában

    Dr. Szájer József szerint annak ellenére, hogy az ország egy felfelé ívelő fejlődés útján indult meg, természetesen még sok gond és tennivaló van. A rendszerváltozás csak a keretét teremtette meg mindannak, amit még nekünk kell megtennünk annak érdekében, hogy az beváltsa a hozzá fűzött reményeinket.


Ágfalviak az országgyűlési képviselővel

    Az Ágfalvi Általános Iskolában tartott lakossági fórumon – amelyen Wágner Géza polgármester köszöntötte a megjelenteket – mindezek mellett összefoglalva mindazt, amit a Fidesz által vezetett kormány megvalósított dr. Szájer József beszélt a család - mint a társadalom alapintézménye - támogatásáról, amely esetében új elemként említette a gyermekek után járó adókedvezményt. A munka becsületének helyreállítása, a tanulás lehetőségeinek biztosítása, a rend biztosítása és a nemzet összetartása azok az alappillérek, amelyeken a Fidesz-kormány politikája alapul. Ez utóbbival kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy a nemzet lelkiekben és gazdaságilag való megerősítése a közelgő EU-csatlakozás miatt is fontos, hiszen az EU-n belül is az önmagukban erős országok azok, amelyek jól fejlődnek. A határon túli magyarságnak a magyar nemzethez való tartozásának tudatos felvállalása pedig az egész nemzetet erősíti.


        Wágner Géza polgármester, dr. Szájer József

    A Fidesz a cselekvő emberek pártja, mondta dr. Szájer József, azoké, akik elképzeléseik megvalósítása érdekében teszik a dolgukat és nem azt várják, hogy ki segít rajtuk.

    Az ágfalviak a fórumon szót ejtettek gondjaikról is: a gázközmű-vagyon kérdése, az útépítés, a határátkelő létrehozása, az iskola fenntartása, a közalkalmazotti bérek mind szóba kerültek.


A lakossági fórum résztvevői
    Wágner Géza polgármester ez alkalommal megköszönte azt, hogy Magyar Köztársaság Kormánya Ágfalvának, mint a népszavazásban résztvett egyik településnek – a többivel együtt – emlékmű felállítását teszi lehetővé.

    Dr. Szájer József a lakossági fórum befejeztével elmondta, hogy a hasonló alkalmak megfelelnek arra, hogy megmérettessék mindaz, amit a kormány az elmúlt négy évben tett, hogy egyértelművé váljon, hogy a tettek mellett melyek azok a feladatok, amelyeket érdemes és kell folytatni.

balogh



2002. január 30., szerda 01:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület