CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fontos a kapcsolattartás

I. P. L. Kft.- Négy cég összefogásában elért eredmények
Fontos a kapcsolattarttás

    Az I.P.L., Industrielle Produktions Logistik Kft.(Ipari Gyártáslogosztika) ügyvezető igazgatója, Thomas Fasching, cége új vívmányáról egy hálózat kiépítéséről, valamint az elmúlt év eredményeiről tartott tájékoztatót a napokban, Ágfalvi úti irodájában.
    A Stratego Network egy olyan hálózat, mely egyesíti a tervezés, management, termelés és értékesítés folyamatát. A Pike Consulting részleg stratégiai terveket készít a szervezet felépítéséről, a piaci körülményekről, a termelésről és értékesítésről. A STRATEGO a srtratégiák megvalósítását végzi, vállalati tanácsadással, régió-marketinggel foglalkozik. Az I.P.L. termelési, összeszerelési feladatokat végez bérmunkában, valamint a minőség-management és a logisztika területén tevékenykedik. Német és osztrák partnerek számára mozgássérülteket szolgáló segédeszközöket, ipari hevedereket, autóalkatrészeket, biztonsági öveket gyártanak. A hálózat negyedik tagja, az mcd, Sales & Marketing Solutions az értékesítési rendszereket menedzseli. Lényege, hogy az ügyfél kontroll alatt tartja a történteket, mégis tehermentesítve van. A rendezvényszervezés terén, sportesemények, motorversenyek, edzések szervezését és lebonyolítását végzik.
    Thomas Fasching a cégen belüli kommunikáció mellett fontosnak tartja az állandó kapcsolattartást a partnereivel (pl. a vállalat bankja, könyvelőirodája), a városvezetés, a sajtó képviselőivel. Ennek érdekében határozták el a partnerek két havonkénti informálását.

    Egy új termék bevezetéséhez rendkívül költséges vállalkozás volna mindig új céget létrehozni. Ezért született a négy cég összefogására, a Stratego Network, amelynek négy tagja, a különböző részfeladatokat végzi. A tervezés lakóhelyemen Salzburgban, az értékesítés Németországban történik. A management-et és a gyártást a jó szakembereknek köszönhetően tudtuk Magyarországra helyezni.

    Ausztriában évente harmincezer új céget alapítanak. Közülük a legjobbak a fiatal vállalkozók versenyén mérkőznek meg minden évben. Büszkén mesélhetem, 2000-ben háromezer résztvevőből negyvenedik helyen végeztünk a Stratego Nework projekttel. A 2001-es versenyre a hálózat egyik tagja a Pike Consulting nevezett, és 48. lett. A jövő évi versenyen az első hely a célunk.
- Tizenöt éve tevékenykedem Magyarországon, Sopronban. A Magyarországon való működtetésnek egyszerű oka volt, a kedvező árú nyersanyag és munkaerő. A németországi árak egyharmadáért tudtunk itt dolgozni, ugyanolyan, sőt néha jobb minőségben. Európa kelet felé történő nyitásának lehetősége már akkoriban is nyilvánvaló volt. A szakmai képzettség, valamint az infrastruktúra területén mutatkozott ugyan hiányosság, melyet rövid időn belül úgy vélem sikerül kiküszöbölni. Magyarország nagy ütemben fejlődik, ami az árak emelkedését is eredményezi. Ezt látva szükségesnek tartják egyes vegyesvállalatok, hogy a termelést áthelyezzék például Romániába, vagy Ukrainába. Természetesen az I.P.L.-nél nincs tervben a magyarországi munka beszűntetése, inkább a jelenlegi munkatársak továbbképzését tartom fontosnak. A megfelelő tudás átadásával jó vezetőket képzünk. Hosszú távú célunk tehát az “intelligens munkaerő” megszerzése, hogy ne csak bérmunka megbízásoknak tudjunk eleget tenni. Szeretnénk a magyarországi piacra is, magyar megbízóknak, termelő folyamatot végezni.

J. S.



2002. január 30., szerda 14:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület