CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ajánlás a Soproni Napló -hoz

    Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata alapításában és támogatásával tavaly szeptember óta jelenik meg Sopron város közéleti hetilapja a Soproni Napló.
    Az Internet-Sopron Egyesület 1996. évi  alakulásakor megfogalmazott céljai értelmében feladatának, ugyanakkor megtiszteltetésnek és örömnek  tartotta a Sopron város lapja internetes változatának –  www.soproninaplo.hu – kiadását, megszerkesztését és eljuttatását mindazokhoz a távolban élő soproniakhoz és nem-soproniakhoz, akik Sopron város hivatalos oldalán barangolva – reményünk szerint – örömmel veszik, ha a helyi sajtóterméket hétről-hétről kézbe vehetik, illetve letölthetik.
    Az Internet-Sopron Egyesület – a Soproni Napló internetes változatának kiadója – kérésére a Tudományos Ismeretterjesztő és Tájékoztató Egyesület  igazgatója, Vigné Kovács Margit,  a Soproni Napló felelős kiadója ajánlja Önöknek a kiadványt.
 

Tisztelt Olvasó!

Egy médiumot indítani mindig nagy felelősség. Azon túl, hogy meg kell felelni széles rétegek elvárásainak, mégis, nem szabad, hogy ez legyen az elsődleges szempont. Az elvárások nem mindig, sőt általában véve nem esnek egybe egy szigorú értékrend és etikai magatartás alaposságával és megőrzésének szándékával indított újság mondanivalójával. De végül is nem az a cél, hogy valamit adjunk, hanem az, hogy értékeset.

    Ha valaki Sopronban él, s ráadásul egész élete Isten különös akarata folytán a kultúrával kapcsolódik össze, - nagy kegyelem birtokosa. - Még akkor is, ha ez az élet igencsak göröngyös és akadályokkal teli. – Kegyelmi állapot, mert Sopron levegője kultúrával átitatott, a falak művelt, gondolkodó polgárok, alkotó elődök szellemiségét sugározzák, s olyan nagy ősök szelleme int, mint a kétnyelvű humanista polgármester, Lackner Kristóf, a költő Berzsenyi Dániel, vagy a gyermekzseni Liszt Ferenc, s mellettük felbukkan a legújabb-kori történelmünk legnagyobbja Thurner Mihály is, aki éppen 80 esztendővel ezelőtt írta be nevét nemcsak Sopron, nemcsak Magyarország, de Európa történelem környvébe is. Általa maradt magyar Sopron, s ő hívta meg a selmeci akadémiát, s adott otthon az erdőmérnök és bányamérnök képzésnek. Tudta, hogy “Csak a múltnak megbecsülésén épülhet fel a jelen” (Széchenyi). S azt is, hogy csak kultúrált, s jól informált polgárság képes csak erős közéletet teremteni. Sopronyi Thurner Mihály polgármestersége idején – annak ellenére, hogy Sopron magyar maradt(!) – két német és két magyar nyelvű újságja volt a városnak!

    Különös öröm négy hónappal azután, hogy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata érdemesnek tartotta, a két és fél éve megjelenő Nyugati Kaput arra, hogy a hetilap keretei között Soproni Napló címmel az önkormányzat történéseit, a város eseményeit hétről-hétre közreadjuk, s hogy a város vezetése a lap információs csatornáin keresztül kommunikáljon a város polgáraival. A lap minden háztartásba eljut Sopronban és környékén, így teremtve meg minden soproni polgár számára információihoz-jutás esélyét, egy társadalmi és kulturális kiadvány keretei között, amely hetilap úgy tekint a múlt hagyományaira, és a jelen dolgaira, hogy lépést tehessen a jövő, az európai közös holnap felé. Mindannyian, akik felelősek vagyunk a lap megjelenéséért úgy gondoljuk, fontos mi történik bennünk, velünk és körülöttünk, s hogy fontos számunkra ez az értékőrző az értékteremtő észre és érzelemre egyaránt támaszkodó, közvetítő hetilap.

    Most, az Internet Sopron Egyesület jóvoltából egy újabb “újságolvasó” réteghez jut el a Soproni Napló. Köszönet ezért az elektronikus újság szerkesztőinek, és gondozóinak. Kívánom, hogy legyen a világhálón ez a soproni sarok felüdülés, a művelődés és a közösségi élet, a Soproni Közélet megjelenítője, sok értékes soproni döntés, siker, hír, eredmény hordozója.

Tisztelettel:

Vigné Kovács Margit
 
 



2002. február 03., vasárnap 20:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület