CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

MSZP országos kampány-körút indult Sopronból

    Medgyessy Péter MSZP miniszterelnök-jelölt 2002. február 19-én Sopronban tartott sajtótájékoztatón mutatta be leendő kormányának újabb miniszterjelöltjét, Kovács Lászlót.
A sajtótájékoztatón  Kovács László MSZP elnök mellett részt vett Kránitz László helyi országgyűlési képviselőjelölt.

Kránitz László Sopron képviselőjelöltje, Medgyessy Péter az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Kovács László pártelnök

    Medgyessy Péter bevezetőjében a választási kampányról, a választás jelentőségéről szólt. Mint mondta a tét a jövő és a demokrácia. Kifejtette:először folytat egy politikai párt olyan kampányt, amelyben közvetlenül keresi meg a választókat, országos körutat szervez, a közvetlen kapcsolatra helyezi a hangsúlyt. Mint mondta, meggyőződése, hogy a választási kampány a demokrácia ünnepe. Elmondta: módjuk volt találkozni a választókkal a tereken, utcákon, piacokon, különböző helyiségekben. Szerinte az igazi kampány arról szól, hogy közvetlen kapcsolatokat teremtsenek. Vannak néhányan az országban, akik félnek az igazi demokráciától, akik, amikor az MSZP a választókat köszönti fenyegetésről beszélnek; amikor úgy érzik, hogy növekszik a tét, kétségbeesnek és vádaskodásba kezdenek.
    - Az MSZP-nek van tisztessége, van becsülete és nem hagyja, hogy beletiporjanak. “Eddig és ne tovább!" - jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

   Medgyessy Péter a sajtótájékoztatón Kovács Lászlót az MSZP külügyminiszter jelöltjeként mutatta be. A bejelentéssel kapcsolatban kiemelte a soproni történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező színhely, a Kelet- Nyugat kapujának fontosságát. Fontos az időzítés is, mert Kovács László 18-án érkezett meg egy - a NATO és az Európai Unió vezetőivel folytatott – tanácskozásról, Medgyessy Péter pedig Oroszországból érkezett haza, ahol a parlament elnökével és a kamara elnökével találkozott. Medgyessy Péter azt is elmondta, hogy Kovács László külügyminiszterként, teljeskörű felhatalmazással irányíthatja majd saját területét.


Templom utca: MSZP kampány-konvoj

    A külpolitika körülményeit meghatározó tényezőként említette Magyarország a térségben, betöltő stabilizáló szerepét, az elvárást, amely értemében a határon túli magyarságnak "sima és barátságos" életkörülményei legyenek, valamint az eurorégiók szerepének és az európai uniós tagságunk fontosságát. Elmondta, erősíteni kell az Európán kívüli kapcsolatokat, amelyek közül kiemelte Kínát és Indiát, valamint azt, hogy Magyarországnak rendezni kell kapcsolatait Oroszországgal.
    Kovács László az 1994-1998 közötti időszak külpolitikai eredményeit felvázolva említette a szomszédos országokkal kötött alapszerződések a NATO csatlakozásban betöltött fontosságát. Az uniós tanácskozásról elmondta, hogy tájékoztatást kívánt adni az Európai Unió vezetőinek egy a választások megnyerésére esélyes párt elképzeléseiről az Európai Uniót és a NATO-t érintő fontos kérdésekkel kapcsolatban.


 
 



2002. február 20., szerda 01:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület